Başkan Akyürek, Bozkır'daki Yatırımları İnceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bozkır ilçesindeki yatırımları yerinde inceleyerek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün ile ilk olarak, ilçedeki Medeniyet Okulu'nun dönem açılış programına katılan Akyürek, Medeniyet Okulu'nun Konya'nın dört bir yanında tüm çocuklara hitap eden programlar yaptığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Bozkır şubesinin dönem açılışına da katılan Akyürek, kurslara 2004'ten bu yana yapılan kayıt sayısının 512 bini geçtiğini belirtti.

KOMEK'in, kentin en yaygın eğitim faaliyetini gerçekleştirdiğini de dile getiren Akyürek, "Türkiye'de meslek edindirme kurslarını Milli Eğitim Bakanlığı ile sertifikalı hale getiren ilk iller İstanbul ve Konya'dır. Meslek edindirme kurslarımızı Milli Eğitim ve Halk Eğitimle daha güçlü hale getirdik." dedi.

- Hedef Türkiye

Akyürek, uluslararası camiada Türkiye üzerinde yapılan tüm hesaplarının ana amacının ülkenin bölgedeki rolünü ortadan kaldırmak olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Türkiye büyük bir saldırı altında. Batılı güçler büyük oyun içinde. İslam dünyası, hatta Mekke, Medine tehlike altında, Kudüs işgal altında. Şu anda tekerlerine çomak sokacak kimse yok. Ama tarihte buna dur diyebilen tek ülke Türkiye. Hep hakkı ve adaleti savunmuş. Buna yine dur diyecek tek ülkenin yine Türkiye olduğunu bildikleri için Türkiye üzerinde hesap yapıyorlar. Şu anda nerede bir savaş varsa ve kan dökülüyorsa orası İslam coğrafyasıdır. Onun için bizim esas sorumluluğumuz hak ve adaletin mücadelesini vererek yeniden büyük Türkiye’nin kuruluşuna katkı sağlamaktır."

- Çarşamba Çayı Çevre Düzenlemesi

Bozkır Çarşamba Çayı Çevre Düzenleme yatırımını da gezen Akyürek, yatırımın ilçeye ve bölgeye güzel bir renk kattığını ifade etti.

Projenin üç aşamalı bir çalışma olduğunu aktaran Akyürek, "İleride burada tekne gezisi yapılabilecek bir çalışma düşünülüyor. İnşallah onlar da kısa sürede hayata geçirilir." diye konuştu.

- Bozkır Konağı açıldı

Akyürek, daha sona restorasyonu yapılan ve içerisinde Şehir Müzesi'nin de yer aldığı Bozkır Konağı'nın açılışını yaptı.

İlçeye kazandırılan prestij caddeleri de inceleyen Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen taksi durağında, bir süre şoförlerle sohbet etti.

Akyürek, burada yaptığı konuşmada, Konya genelindeki tüm taksi duraklarının yenilendiğini, duraklarda tek format ve aynı sistem uyguladıklarını dile getirerek, "Bugüne kadar 28 ilçemizde 103 taksi durağımızı yeniledik. Aynı zamanda yine Konya'nın tamamında otobüs duraklarını da yeniliyoruz. Bozkır'da da bu çalışmamız başladı. Tüm esnaflarımıza hayırlı kazançlar diliyorum." dedi.

Kaynak: AA