Bartın'daki FETÖ/PDY Davasında Karar

15 Temmuz gecesi sevinç gösterisinde bulunduğu, 'Fetullah Gülen emir versin, Cumhurbaşkanını alnından vururum' dediği ve darbe girişimini destekleyici söylemlerde bulunduğu iddiasıyla yargılanan eski polis memuru 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan, darbe girişimi gecesi sevinç gösterisinde bulunduğu, "Fetullah Gülen emir versin, Cumhurbaşkanını alnından vururum" dediği ve darbe girişimini destekleyici söylemlerde bulunduğu iddiasıyla yargılanan eski polis memuruna 9 yıl hapis cezası verildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen polis memuru Murat Demir, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Önceki duruşmada cumhuriyet savcısının verdiği mütalaaya karşı savunmasını yapan Demir, örgüt üyeliği iddiasını kabul etmediğini, hiçbir örgüte ve yapıya üye olmadığını öne sürdü.

Tanık olarak dinlenilen meslektaşlarının, "Fetullah Gülen emir versin, Cumhurbaşkanını alnından vururum." ifadelerinin yalan olduğunu iddia eden Demir, "Ben bu iftirayı atanların cezalandırılmasını istiyorum. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sevinç gösterisinde bulunduğumu belirtiyorlar. Yine o gece, 'Allah'ım bu günleri bana gösterdi, şükürler olsun. Bundan sonra çayımı alıp koltuğumda olanları izleyeceğim.' demişim ve oğluma 'çak' hareketi yapmışım. O gece yanımda oğlum yoktu. Bu beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Ben hiçbir zaman ülkeme ihanet etmedim. Böyle bir şey varsa Allah beni kahretsin." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatının da mütalaaya karşı savunmasını yapmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 9 yıl hapse mahkum etti.
Kaynak: AA