Bakan Yılmaz Açıklaması 'Eğitim Alanında Birden Çok Seçenekle, Kaliteli Bir Eğitim Vermeyi Amaçlıyoruz'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Okullarımızda gelecek nesillere eğitim alanında birden çok seçenekle, kaliteli bir eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca özel okulları destekliyoruz" dedi.

Ankara Çayyolu’nda bulunan Bilnet Okulları’nın açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kampüste yer alan anasınıfı, ilkokul ve ortaokulunun açılışlarını gerçekleştiren Bakan Yılmaz, bir ülke için yapılabilecek en iyi yatırımın eğitime yapılacak bir yatırım olduğunu ifade etti.

Hem devlet hem de özel sektör eliyle açılan okullarda gelecek nesillere eğitim alanında birden çok seçenekle, kaliteli bir eğitim vermeyi amaçladıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, "Kamu ve özel sektör olarak bugün ülkemizin dört bir yanında inşa edilen okullarımızda fırsat eşitliği sağlayarak Türkiye’nin geleceğini 21’inci yüzyılı hep beraber inşa etmek istiyoruz. Özel okulları destekliyoruz, çünkü özel okulların öğretmenleri öğretmenlerimiz, öğrenciler öğrencilerimizdir" şeklinde konuştu.



"2018 bütçesinden 134 milyar eğitime ayrıldı"

2002 yılında özel okullara giden öğrenci sayısının yaklaşık 200 bin civarında olduğunu hatırlatan Bakan Yılmaz, bu sayının şuan 1 milyon 200 binin üzerine çıktığını kaydetti.

Yılmaz, kısa bir sürede 80 yılda alınan mesafeden kat kat daha fazlasının alındığını ifade ederek, "Özel okullarda okuyan 300 binin üzerindeki öğrenciye eğitim desteği veriyoruz, bunu önümüzdeki yıllarda da arttıracağız. Evlatlarımıza fırsat eşitliğini sağlamak üzere ücretsiz kitap dağıtımını başlattık, özel okullara da aynı çağrıda bulunuyoruz, eğer isterseniz aynı şekilde size de ücretsiz kitap dağıtımını verebiliriz. Biz kamuda evlatlarımıza hangi imkanları sağlıyorsak, daha fazlasını özel okullar eliyle de sağlayalım" diye konuştu.

Geçmiş dönemlerden daha fazla miktarda eğitime kaynak ayrıldığını belirten Yılmaz, bu yıl 124 milyar, 2018 bütçesinden ise 134 milyarın eğitime ayrıldığını söyledi.

Bakan Yılmaz konuşmalarının ardından sınıfları gezdi ve öğrencilerle sohbet etti.

Programda Bilfen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk ve Bilnet Okulları Genel Müdürü Kubilay Argını da yer aldı.
Kaynak: İHA