Bakan Demircan, İİT 6. Sağlık Bakanları Konferansı'na Katılacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 6. Sağlık Bakanları Konferansı’na katılacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Demircan, İİT 6. Sağlık Bakanları Konferansı’na katılacak. Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde 6-7 Aralık 2017 tarihleri arasında Cidde’de düzenlenecek konferansta Demircan’a milletvekilleri de eşlik edecek. 2 gün sürecek olan Konferans boyunca, 56 ülkenin Sağlık Bakanları ve üst düzey yöneticileriyle “Bütün Politikalarda Sağlık” teması altında görüşmeler gerçekleştirilecek. Konferansın açılış oturumunun başkanlığı, İİT Sağlık Yönlendirme Komitesi Başkanı olarak Bakan Demircan tarafından yürütülecek. İİT Sağlık Yönlendirme Komitesi Başkanlığı, konferansın ardından Suudi Arabistan’a devredilecek.

Konferansta, “İİT Sağlık Stratejik Eylem Programı 2014-23”, “İslam Dünyasındaki Göçmenler ve Yerinden Edilmişlerin Sağlık Sorunları” ile “İİT Üyesi Ülkelerde Aşıya Erişim” gibi birçok önemli konu ele alınacak. Ziyaret sırasında Bakan Demircan tarafından hem İslam dünyasının sağlık sorunlarını hem de sağlık alanında ikili işbirliği çalışmalarını ele almak üzere birçok ikili görüşme de gerçekleştirilecek.

Konferans kapsamında düzenlenecek sağlık fuarında, üye ülkeler nezdinde hem sektörün tanıtımı yapılacak hem de gelmiş olduğu son nokta paylaşılmış olacak.
Kaynak: İHA