Artvin'de Muhtarlara İlk Yardım Eğitimi

Artvin'de 43 merkez köy muhtarı ile 8 merkez mahalle muhtarına ilk yardım eğitimi veriliyor.

Artvin Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğünce İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen eğitim semineri Valiliği'nin "Hayata Dokunun" projesi kapsamında düzenleniyor.

Seminere katılan Vali Yardımcısı Adem Başoğlu, başta trafik kazaları olmak üzere her türlü kazalarda ilk yardımın hayat kurtardığını söyledi.

Köylerden il merkezine veya ilçeye uzaklık nedeniyle sağlık ve AFAD hizmetlerine ulaşımda zaman kaybı yaşandığını belirten Başoğlu, "Bu yaşanan zaman kayıplarının oluşturduğu olumsuzluğu en aza indirmek için yerinde ilk yardım müdahalesi gerekmektedir.

İlk yardımda dakikalar bile çok önemlidir. Biz buna ölümle yaşam arasındaki altın dakikalar diyoruz. Bu yüzden yaylalarda ve köylerde yaşayan vatandaşlarımıza ilk yardım müdahalesi gerektiğinde bir an önce yapılabilmesi için böyle bir eğitim düşündük." dedi.

Başoğlu, özellikle köylerde ikamet eden vatandaşların ilk yardım, arama kurtarma, yangınlar ve alınması gereken tedbirler konularında farkındalığını arttırmak amaçlı Sağlık Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce köy gezileri yapılarak seminer düzenleneceğini kaydetti.

İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının verdiği eğitimlerde muhtarlara trafik kazaları başta olmak üzere her türlü kazada ilk yardım anlamında yapılması gerekenler teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor.

Kaynak: AA