Arap Birliği Daimi Temsilciler Olağanüstü Toplantısı

Arap Birliği, 'yabancı uyruklu teröristlerle' ilgili bir veri tabanı oluşturulması çağrısı yaptı.

Arap Birliği, Arap İçişleri Bakanları Kuruluna, "yabancı uyruklu teröristlerle" ilgili bir veri tabanı oluşturulması çağrısında bulundu.

Arap Birliği, Mısır'ın çağrısıyla başkent Kahire'deki Arap Birliği Genel Merkezinde daimi temsilciler düzeyinde toplandı.

Suudi Arabistan başkanlığında yapılan olağanüstü toplantıda "Terörle Mücadelede Arap Sisteminin Geliştirilmesi" başlıklı bir karar alındı.

Birlik üyesi ülkelerin, güvenliğine halel getirecek herhangi bir tehdit ve ihlalin önüne geçmek için her türlü tedbiri alma ve tüm mekanizmalardan yararlanma hakkının olduğu vurgulanan kararda, uluslararası toplumdan, yabancı teröristlerin çatışma bölgelerine girişinin engellenmesi için gereken tedbirleri alması, himaye edilmemesi ve terör saldırılarına karışanların adalete teslim edilmesi istendi.

Arap İçişleri Bakanları Kuruluna, yabancı uyruklu teröristlere özel bir veri tabanı oluşturması ve bunun üye ülkelerin kullanımına sunulması çağrısı yapıldı.

Ayrıca, Mısır'da geçen ay Ravda Camisi'ne düzenlenen terör saldırısı da kınandı.

Mısır, Kuzey Sina vilayetine bağlı Ariş kentindeki Ravda Camisi'ne düzenlenen terör saldırısının ardından Arap Birliğini toplantıya çağırmıştı.

Ravda Camisi'ne 24 Kasım'da düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda 310 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA