Antalya'da Deri Ve Kürk Moda Fuarı

İDMİB Başkanı Şenocak: 'Yılın 11 ayında Rusya'ya ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 89 arttı'.

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneğince, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) desteğiyle organize edilen Deri ve Kürk Moda Fuarı Antalya'da açıldı.

İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, Kundu Oteller Bölgesinde bir otelde düzenlenen fuarın açılışında, kriz senesi olan 2016'nın geride kaldığını, sektörün hareketlendiğini ve katma değerli ürün çeşitlerinin arttığını söyledi.

Üç gün boyunca açık kalacak fuarda 35 firmanın ürünlerinin sergileneceğini dile getiren Şenocak, organizasyonun sadece profesyonel yabancı alıcılara açık olduğunu ifade etti.

Fuarda en az 20 milyon dolarlık iş görüşmesi yapılacağını belirten Şenocak, "Fuarımıza firmalardan büyük ilgi var, yerimiz olmadığı için 35 firmayla sınırladık bu yıl. Gelecek yıl daha da büyütmeyi ve 50 firmaya çıkartmayı düşünüyoruz. Şu anda ağırlıklı alıcı ülke Rusya, önümüzdeki yıllarda dünyanın değişik ülkelerinden alıcıların artması için çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Rusya'nın sektörde lokomotif pazar olma özelliğini koruduğuna işaret eden Şenocak, "Yılın 11 ayında Rusya'ya ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 89 arttı. Rusya pazarına her geçen gün katma değeri daha yüksek ürünler ihraç ediyoruz. İhracat rakamlarımızı yukarıya çekmenin yolu çok fazla ürün satmaktan değil, katma değeri yüksek ürün satmaktan geçiyor." dedi.

- 100 bin dolarlık kürk manto

Ayakkabı ve üst giyim başta olmak üzere, tekstil, konfeksiyon ve saraciye ürünlerinin sergilendiği fuarda, perakende satış fiyatı 100 bin doları bulan Rus sansarı kürkünden yapılmış manto dikkati çekti.

Fuarda, çinçilla, vizon, tilki kürkü kullanılarak imal edilen mantolarla yılan ve timsah derisinden yapılmış ürünler de ilgi gördü.

Fuara, Rusya başta olmak üzere Dubai, Bulgaristan, Macaristan, Ukrayna, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Belarus ve Türk cumhuriyetlerinden yaklaşık 750 kişi katılıyor.

Kaynak: AA