Adana'da FETÖ/PDY Davası

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 1'i tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 1'i tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, işadamları tutuklu sanık Oktay Göktepe ve tutuksuz sanık Hasan K. ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunması alınan Göktepe, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını iddia etti.

ByLock tespit edilen telefon hattını kızına verdiğini belirten sanık Göktepe, şöyle devam etti:

"ByLock tespit edilen bu hattı daha önce şirket için almıştım. Kullanılmayınca üniversitede okuyan kızıma verdim. Ben bu programı kullanmadım. Kızım bu telefon hattını yaklaşık 1 yıl kullanmıştı. Kızımın arabasının plakasının sonu 221'di. Telefon numarası da 21 11 ile bittiği için bu telefon hattını ona verdim. Yani arabasının plakası ve telefon numarasının sonu benzerlik gösterdiğinden kendisine verdim. 3 defa ByLock programına giriş görülüyor ama ben kullanmadım."

Oktay Göktepe, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini ve tahliyesini talep etti.

Tutuksuz sanık Hasan K. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatini istedi.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanığın mevcut halinin devamı yönünde mütalaasını verdi.

Mahkeme heyeti de sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 22 Şubat 2018'e erteledi.
Kaynak: AA