1. OKÜ Engelliler Spor Şenliği

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından 1. OKÜ Engelliler Spor Şenliği düzenlendi.

OKÜ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şenlik, Osmaniye Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerinin işaret diliyle İstiklal Marşı'na eşlik etmesiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, amaçlarının engellilerin görmeyen gözü, duymayan kulakları ve yürüyemeyen ayakları olmak olduğunu belirterek, engellilerin evlerinden çıkmaları, toplumun içinde yer almaları ve hayatın her alanında başarılı olmaları için tüm gayretleriyle çalıştıklarını kaydetti.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise, engellilerin farklı duygular içinde olabileceğini düşünerek hareket edilmesi gerektiğini dile getirerek, "Engelin kafamızda olduğunu asla unutmayalım. Biz, engelsiz bir Üniversite olarak bu programları daha da fazlalaştırıp hayata geçirerek toplumda farkındalık oluşturmak istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Osmaniye İşitme Engelliler Erkek Voleybol Takımı ile OKÜ Erkek Voleybol Takımı ve Çocuk Gelişimi öğrencileri takımı gösteri maçı yaptı.

OKÜ öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan Golbol takımı ise gözlerini siyah bantla kapatarak Osmaniye Cebeli Bereket Görme Engelliler Golbol Takımı ile maç yaptı.

Kaynak: AA