Üniversite Öğrencisinin Filmi Cannes'da Gösterilecek

Kristal Kamera Kısa Film Yarışmasında birinci olan İzmirli üniversite öğrencisinin filmi Cannes Kısa Film Festivali'ne katılım ve filminin gösterimi hakkını kazandı.

Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Doğa Çakaloz, üniversiteler arası düzenlenen 2. Kristal Kamera Kısa Film Yarışmasında birinci oldu.

Çakaloz'un finalde yarıştığı, ünlü oyuncu Bekir Aksoy ve Yaşar Üniversitesi öğrencisi Seda Er'in başrollerde oynadığı "Neredesin" isimli filmini İzmir'in Bayındır ilçesinde çektiği belirtildi.

Film, yarışmada birinci olarak Cannes Kısa Film Festivaline katılım ve filminin gösterimi hakkı elde etti.

Açıklamada, Çakaloz'un şu görüşlerine yer verildi:

"Düşüncelerimi insanlara aktarmanın güzel bir yolu olduğu için film çekmeyi tercih ettim. İnsanların günlük hayatta sürekli olan biten, ancak pek dikkate almadıkları küçük detaylarla ilgilenmeyi çok seviyorum. Herkesin her şeyin bir hikayesi olduğuna inanıyorum ve bunları insanlara göstermeyi kendime görev edindim. Filmimde de hayatın içinde her daim olabilecek ve çoğu zaman eyleme geçmediği için fark edemeyeceğimiz bir detayı insanlara aktarmak istedim."

Kaynak: AA