Tarımsal Yenilik Ve Bilgi Sistemi Bölge Grup Toplantısı Eskişehir'de Yapıldı

“Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi” çalışmaları kapsamında Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün Merkez Kampüsü toplantı salonunda bölge grup toplantısı yapıldı.

Tarımsal Yenilik Ve Bilgi Sistemi Bölge Grup Toplantısı Eskişehir'de Yapıldı
Enstitünün sorumluluk alanına giren illerden Bilecik, Afyonkarahisar, Bolu, Kütahya, Uşak ve Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri, İl Müdür Yardımcıları, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürleri, Bitkisel Üretim Şube Müdürleri, Eskişehir Toprak Mahsulleri Ofisi Şubesi Müdür Yardımcısı, Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ticaret Borsası, Ziraat Odaları, Ziraat Mühendisleri Odası temsilcileri, serbest tarım danışmanları ve ilgili personel katıldı.

Oldukça geniş katılımın olduğu toplantıya Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Nur İşler, Bilecik Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Güven Sönmez ile Ziraat Teknisyeni Sami Çelik katıldı.

Toplantıda Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, toplantının önemi ile ilgili düşünceleri dile getirirken aynı zamanda oturumun moderatörlüğünü de üstlendi. Toplantıda Enstitü Müdürlüğü tarafından 2016-2017 yılında farklı il müdürlükleri ile yürütülen ve enstitünün liderliğini yaptığı eğitim yayım projelerinden bazıları ve tavukçuluk ile ilgili sunumlar, ilgili katılımcılara konu uzmanları tarafından yapıldı. Toplantının son oturumunda araştırmacı, yayım, çiftçi bağının güçlendirilmesi, tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması, tüm gelen İl Müdürlüklerinden bölgelerinde yaşanan tarımsal sorunlar ve çözüm önerileri, dilekler ve temennileri dile getirilerek toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA