Seydişehir'den Kısa Kısa

Seydişehir Belediyesi tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP ) kapsamında okul bahçelerine trafik eğitim parkurları çizgi çalışması yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gazetecilere yaptığı açıklamada, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine trafik bilincini geliştirmek amacıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

Trafik kurallarının insan hayatında önemli olduğunu belirten Tutal, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza trafik kurallarını öğretmek ve bu konudaki toplumsal bilinçlendirmeyi sağlamak amacıyla trafiğe hayat katacak bir çalışma yapıldı. Amacımız okullarımızda eğitim alan, trafik kurallarını kavrayan ve dikkate alacak bireyler yetiştirmek. Her yıl binlerce insanımızı kaybettiğimiz, milyonlarca insanımızın yaralandığı ve milyarlarca hasara neden olan trafik kazalarını görmek bizleri üzmektedir. Seydişehir Belediyemizin de proje ortağı olduğu ÇOGEP kapsamında okullarımızda trafik parkuru çalışması başlattık."

- Seydişehir'de atık su arıtma tesisi

Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi düzenlenen törenle açıldı.

Ulukapı Mahallesi Diken içi mevkisinde yaklaşık 100 bin metrekare alan üzerinde kurulan tesisin açılış törenine, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, çevre ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Seydişehir halkı katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bu tesisin 150 bin insanın yaşadığı bölge halkı için hayati önem taşıdığını söyledi.

Çevre için çok önemli bir tesisi açtıklarını ifade eden Tutal, "Sağlıklı, temiz yaşanabilir bir kent için halka hizmeti görev bildik. Bu anlayışla görevi sürdürdük. Altyapı sorunlarını çözerek sağlıklı bir çevrede halkın yaşamını sürdürmesi gayreti içinde olduk. Tesis bölgemize hayırlı olsun." dedi.

- Dağcılar Melas Vadisi'nde yürüyüş yaptı

Seydişehir’den bir grup dağcı Melas Vadisi kervan yolunda yürüyüş yaptı.

Dağcılar adına açıklamada bulunan Geylani Metin, sabah erken saatlerde başlattıkları etkinlikte Beldibi, Okluk Belli, Eşek Çukuru, Madenli Yaylası, Şehit Mezarı Sakaltutan Geçidi, Bulamaç Kazanı Kervan Yolunu takip ederek Değirmenliğe vardıklarını söyledi.

Melas Vadisi yolunu yaya olarak aşmanın kendileri için önemli olduğunu ifade eden Metin, "Atalarımız 30 kilometrelik mesafeyi yüzyıllarca yürüyerek geçmişler. Bizler de onların hatırasını yaşatmak istedik. Yorucu ve uzun bir parkurdu. Katılan arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA