Ortahisar Belediyesi Kurslarına Yoğun İlgi

Ortahisar Belediyesinin 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde açtığı kurslara çok sayıda başvuru yapıldığı bildirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların, topluma ve ülkeye faydalı bireyler olarak yetişmesini oldukça önemsediklerini belirtti.

Ülkede önemli ölçüde kalifiye ve ara eleman ihtiyacı olduğunu gördüklerini dile getiren Genç, şöyle devam etti:

"Açtığımız kurslar tam da bu ihtiyacı karşılamaya dönüktür. Kurslarımıza katılan kursiyerler eğitimini aldıkları alanlarla ilgili her türlü teknik bilgi ve beceriyi öğreniyor. Daha doğrusu işin inceliklerini öğrenerek sertifika almaya hak kazanıyorlar ve iş hayatına atılıyorlar. Açmış olduğumuz kurslar eğitime destek faaliyetlerimizin bir parçasıdır. Üniversiteye hazırlık, KPSS hazırlık, meslek edindirme ve kültür sanat kursları olmak üzere dört ana kulvarda kurslar düzenledik. Son zamanlarda ilimizde turizm potansiyelinin öne çıkmasından dolayı daha çok ihtiyaç duyulan dil kurslarımızın önemli işlevi olduğunu düşünüyorum."

Genç, kültür ve sanat kurslarında yöresel sanatlar ve el becerilerinin öğretildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Trabzonumuza özgü geleneksel el sanatlarımızın yaşatılması bizler için önemli bir görevdir. Kültür ve sanatla anılan bir şehir olmak istiyorsak bu alanda eğitim veren nitelikli kurumlara ihtiyacımız var. Belediye olarak bu konuda kurslarımızla önemli bir eksikliği gideriyoruz. Her biri alanlarında uzman hocalarımızla çok kaliteli bir eğitim veriyoruz. Şehrimize yeni bir katma değer üretmek herhalde hepimizin sorumluluğu olsa gerek. Ortahisar Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde biz de buna katkı sunmaya gayret ediyoruz. Bu amaçla İngilizce, Arapça, diksiyon, photoshop, Autocad, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, keman, gitar, bağlama, resim, ahşap boyama, gümüş işleme, kazaziye, takı, drama ve piyano kursu gibi 20 farklı alanda kurslar açtık."

Öte yandan kurslara bin 419 kursiyerin kayıt yaptırdığı bildirildi.

Kaynak: AA