Öğrencilerden Engellilere Tişörtlü Destek

Ümraniye'de, 'Sesimi Duy Projesi'ni hayata geçiren öğrenci ve öğretmenler, üzerine çeşitli mesajlar yazdıkları tişörtlerle, engelliler için farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Ümraniye'deki bir okulda, "Sesimi Duy Projesi"ni hayata geçiren öğrenci ve öğretmenler, engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla üzerinde çeşitli mesajların yer aldığı tişörtler hazırladı.

Dudullu Mahallesi'ndeki İnanç Türkeş Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan "Sesimi Duy Projesi" kapsamında 600 öğrenci, beyaz tişörtlerin üzerine "engel bedende değil ruhtadır", "engelliler engel tanımazlar", "sen de engel olma", "engellileri fark et", "engelleri aşmak bizim elimizde" sloganları yazdı. Engelliler için farkındalık oluşturmayı hedefleyen öğrenci ve öğretmenler, bir hafta boyunca hazırladıkları tişörtleri evde, sokakta ve okulda giyerek dikkati çekmeyi hedefliyor.

Okul Müdürü Meral Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle çocuklarda farkındalık duygusunun erken yaşta oluşmasını ve engellilerin sesini duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

Okuldaki öğrenci ve öğretmenlerle engelsiz bir hayat için el ele verdiklerini belirten Yıldırım, "Projemizin amacı farkındalığı arttırmak. Çocuklarımız bu tişörtlerle hafta boyunca evde, sokakta, okulda dolaşacak. Halka bu konuda bilgi vererek, afiş ve broşür dağıtacaklar. Çocuklarımız çok heyecanlılar. Bu tişörtleri yazdırarak öncelikle onların bilinç altına bir mesaj yerleştirmeye çalıştık. Hepsi canla başla çalıştı. İnşallah çocuklarımızın mesajı topluma ulaşacaktır." diye konuştu.

Okulda sosyal bilgiler öğretmenliği yapan ve gece körlüğü hastalığı olan Murat Aksöz de proje fikrinin kendisinden çıktığını anlattı.

Aksöz, "Bir görme engelli olarak farkındalık projesi oluşturmam gerektiğini düşündüm. Müdürümüz ve öğretmenlerimiz projeye destek oldu. Çocuklarımızla beraber tişörtlerine engelli olmakla ilgili sloganlar yazdırdık. Engellilerle ilgili neler düşündüklerini resmetmelerini istedik. Ortaya çok güzel şeyler çıktı. Biz bu yaşta çocuklara engellilere karşı farkındalık oluşturursak ileri yaşlarda zaten duyarlı olacaktır." dedi.

Ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Beyzanur Demirbüken ise zihinlerinde oluşturdukları güzel düşünceleri tişörtlere yansıttıklarını ifade etti.

Demirbüken, herkesin bir engelli adayı olduğunun altını çizerek, "Engellilere yönelik bir ön yargı var. Bu ön yargıyı kırmak istiyoruz. Bu tarz sosyal sorumluluk projeleriyle engeller ortadan kalkacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA