'Milletvekilleri Karışık Otursun'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Partiler parti grubu olarak oturmamalıdır. Ankara milletvekilleri bir arada oturmalı. Hatta Ankara, İstanbul, İzmir karışık oturmalılar" dedi.

TBMM Başkanı Kahraman, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın ile Ankara’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti. Kahraman, TBMM Tören Salonu’na girişinde seğmenlerin gösterisi ile karşılandı. Büyük bir cihan devletinin varisi olduklarını hatırlatarak, en iyi ilacın karşılıklı görüşme olduğunu söyleyen Kahraman, "Bizim en büyük problemimiz karşılıklı görüşmemek, konuşmamak, birbirimizi anlamaya çalışmamaktır" ifadelerini kullandı.

"EĞER 15 TEMMUZ MUVAFFAK OLSAYDI..."

Kahraman, büyük tehlike atlattıklarını söyleyerek, "Eğer 15 Temmuz muvaffak olsaydı, 16 Temmuz’daki Türkiye’nin hali neydi? Suriye’dik, Arakan’dık, perişandık. DEAŞ’istan kurulmuştu, Kürdistan, Ermenistan kurulmuştu. Daracık bir toprakta birbirine giren kardeşler olacaktık. Bizim yüreğimiz vatan sevgisi, imanla dolu olmalı ki, bu tip hadiselere karşı duralım" şeklinde konuştu.

TBMM’de zaman zaman kavgaların olduğunu belirten Kahraman, "Partiler parti grubu olarak oturmamalıdır. Ankara milletvekilleri bir arada oturmalı. Hatta Ankara, İstanbul, İzmir karışık oturmalılar. Karışık olsa ne olur? AK Parti Genel Başkanı içeri giriyor, hepsi ayağı kalkıyorlar, alkışlıyorlar, öbürlerinde ses yok" dedi.

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Kahraman’ı Seğmenler Derneğine üye olarak görmek istediklerini belirterek, tebrik için TBMM’ye geldiklerini ifade etti.

Şıvgın, Esenboğa havaalanının yanına fuar alanı yapılmasını da istedi.

Kahraman, seğmenlerin gösterisini izledi.

Kaynak: İHA