Mektuplar 'Ayvanın Başkenti Geyve'den Gelecek

Geyve Belediyesi ve PTT arasında yapılan protokol gereğince ilçeden gönderilen mektupların üzerine, 'Ayvanın Başkenti Geyve' yazılı pullar yapıştırılacak Geyve Belediye Başkanı Kaya: 'Yeni pullarımızın, Geyve ayvasının tanıtım sürecine katkısı olacağını düşünüyorum'.

Sakarya'nın, ayvasıyla ismini duyuran Geyve ilçesinin tanıtılması çalışmaları kapsamında, ilçede yazılan mektuplar, üzerinde "Ayvanın Başkenti Geyve" yazılı pullarla gönderilecek.

Belediyenin açıklamasına göre, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve ayvasıyla ismini duyuran ilçenin tanıtımı kapsamında Geyve Belediyesi ile PTT arasında yapılan görüşmeler sonrasında "Ayvanın Başkenti Geyve" yazılı pullar basıldı.

PTT Tanıtım ve Pazarlama Müdür Vekili Vesile Topuz, ayva resmi olan pulları Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’ya teslim etti.

Kaya, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ilçenin tanıtımını, çiftçinin ürününü daha değerli kılma projesini PTT pullarına da taşıdıklarını belirtti.

Maksatlarının üreticiye kazandırmak olduğunu vurgulayan Kaya, "İlçemizi tanıtmak, ürünlerimize katma değer katmak için çalışmaya devam ediyoruz. 'Ayvanın Başkenti Geyve' yazılı pullarla gönderilerimizi postalayacağız. Yeni pullarımızın Geyve ayvasının tanıtım sürecine katkısı olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaya, ilçede yetişen ürünlerin işlenip piyasaya sürüleceği yeni bir marka oluşturduklarını ve "Geyve Yöresel" etiketiyle müşteriyle buluşacak onlarca ürün için hazırlıkların devam ettiğini bildirdi.

- "Hem üretici hem de tüketiciye kazandıracağız"

Reçelinden tatlısına, turşusundan tarhanasına kadar birçok ürünün, Geyve Yöresel markası adı altında pazarlanacağını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Geyve’de yetişen ürünlerin işleneceği Yöresel Ürünler Üretim Merkezi inşaatı hızla devam ediyor. Hem üretici hem de tüketiciye kazandıracağız. Meyve ve sebze ambarı ilçemizin bereketli ürünlerini tanıtmak için İzmir’de fuara katılacağız. Geyve Yöresel markasıyla hazırladığımız doğal ürünlerimizi dünyanın dört yanından fuara katılacaklara tanıtacağız. Fuarın ardından ilçemizin ürünlerini ilçemizde kurduğumuz tesiste üretip satışına başlayacağız."
Kaynak: AA