Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde doğuştan zihinsel engelli olan Gökhan Takmak'ın (24) dileği, Turgutlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uçan Hayaller Gülen Yüzler Projesi kapsamında yerine getirildi.

Proje kapsamından uçan balona yazdığı dileğinde, Belediye Başkanı ile yemek yemek istediğini belirten Takmak, bugün Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile makam odasında başbaşa yemek yedi.

Belediyeye okul öğretmenleri ile gelen Takmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, dileğinin yerine getirilmesinden dolayı mutlu olduğunu ve çok heyecanlandığını söyledi.

- Soma’da engellilere yeni araç

Soma belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilerin hizmetine yeni minibüs sundu.

Engellilerin kullanımı için temin edilen minibüs, Cengiz Topel Meydanında yapılan programla tanıtıldı.

Belediye Başkanı Hasan Ergene, yaptığı konuşmada, 230 bin liralık bir yatırım engellilerin hizmetine minibüs kazandırdıklarını beleritti.

Minibüsün bugün itibarıyla hizmete başladığını ifade eden Ergene, şöyle konuştu:

"Engelli vatandaşlarımızın özellikle kamu hizmetlerinden istifade etmeleri aşamasında ulaşımlarında kullanabilmeleri için bir araç kazandırmış oluyoruz. Aynı anda üç engelli aracını Tekerlekli sandalyeli taşıyan ve bir arada seyahat etmesini temin eden aynı zamanda yanlarında birer tane de refakatçiyi taşıyan aracımız resmi hizmetler, cenaze, hastane hizmetleri, eğitim ile ilgili hizmetlerinde ulaşımları için belediyemiz tarafından tahsis ediliyor."

- Sarıgöl'de farkındalık yürüyüşü

Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü binası önünde toplanan katılımcılar, 3 Aralık Engelliler Günü için hazırlanan pankart ve dövizlerle Şehit Esin Caddesi güzergahını izleyerek Sarıgöl Hükumet Konağı önüne kadar yürüdü.

Sarıgöl İlçe Sağlık Müdür Vekili Nedim Uçak, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, "Bir gün bizlerde engelli olabiliriz. Bu nedenle engellilerimizi her yerde gereken imkanları sağlayarak, onları kazanmak gerektiğini vurgulamak için yürüyüş yaptık." dedi.

Kaynak: AA