Kocaeli'de 'Aşmak İçin Hareket Programı' Düzenlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında "Aşmak İçin Hareket Programı" gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler ve Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığınca Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen "Aşmak İçin Hareket Programı"nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, engelli masa tenisi sporcusu Erdi Duman ile Müftü Yusuf Doğan da Kağıtspor’un dünya şampiyonu bilek güreşçisi Kenan Eroğlu ile maç yaptı.

Programda engelli bireyler çeşitli spor ve oyun aktiviteleri gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile engelli sporcuların golbol müsabakası yaptığı programda, masa tenisi, judo, bilek güreşi gibi spor dallarında da müsabakalar yapıldı.

Programda ayrıca engelli çocuklar, kaşıkla pinpon topu taşıma, sek sek, pipetle gol atma, eşleme ve puzzle, engel aşma, dart, ip atlama, bovling, pilates topuyla slolom yapma, yağ satarım bal satarım gibi oyunlar da oynadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Karaosmanoğlu, programda yaptığı konuşmada, devletin engelliler için birçok proje gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

" Sürekli olarak engelli kardeşlerimizin Kocaeli’de şehir hayatındaki, zorluklarını ortadan kaldırmak için hizmet üretiyoruz. Eskiden aileler engelli bir bireyleri olduğunda bunu gizlerlerdi. Şimdi ise artık halkımız ve biz daha da bilinçlendik. İlerisi için beraber yürüyeceğiz. Engelleri kaldırıyoruz ve kaldırmaya devam edeceğiz. Sizleri seviyoruz. Hayat sizinle güzel."

Program sonunda sanatçı Resul Aydemir konser verdi.

Kaynak: AA