Kış Kentinde 'Kış Lastiği' Yoğunluğu

Türkiye'de kış mevsiminin en uzun sürdüğü ve kar yağışının en fazla olduğu illerden Erzurum'da, 1 Aralık'ta başlanan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle, satış yerleri ve tamircilerde yoğunluk yaşanıyor Oto lastik ustası Bayoğlu: 'Erzurum'da, kar yağdığında yoğun oluyorduk, şu anda kar yağsın yağmasın yoğunluk var. 1 Aralık'tan önceki yoğunluk halen devam ediyor' Sürücülerden Artut: 'Kış lastiğini takmak zorundayız, kış şartları zor olduğu için kış lastiği olmadığında çok zorlanıyoruz, yolda kalıyoruz'

ERZURUM – Türkiye'de kış mevsiminin en soğuk ve kar yağışının en fazla olduğu illerden Erzurum'da, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle satış yerleri ve tamircilerdeki yoğunluk devam ediyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkındaki Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmesine 1 Aralık'ta başlanarak nisan ayına kadar izin verilmeyecek.

Soğuk havanın 6 ay boyunca hakim olduğu Erzurum'da ise uygulama nedeniyle sanayi sitesinde ve çeşitli noktalardaki oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

Sanayi sitesinde oto lastik tamirciliği yapan Hüseyin Bayoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Aralık'ta başlanan zorunlu kış lastiği uygulaması yoğunluğunun devam etiğini belirtti.

Erzurum'da kış mevsiminin sert geçmesinden dolayı araçların kış lastiği kullanması gerektiğini ifade eden Bayoğlu, "1 Aralık'ta başlanan zorunlu kış lastiği uygulamasından dolayı yoğunluk yaşıyoruz. Uygulamadan önce kış lastiği takımı çok yoğun değildi. Araba tekerleğinin 2 tanesini değiştiriyorduk, şu an ise 4 tanesini değiştiriyoruz. Özel, ticari araç fark etmiyor. Erzurum'da, kar yağdığında yoğun oluyorduk, şu anda kar yağsın yağmasın yoğunluk var. 1 Aralık'tan önceki yoğunluk halen devam ediyor." dedi.

Sürücülerden Ekrem Artut ise yoğun işlerinden dolayı kış lastiğini taktırmakta geciktiğini dile getirerek, "Kış lastiğini takmak zorundayız, kış şartları zor olduğu için kış lastiği olmadığında çok zorlanıyoruz, yolda kalıyoruz. Kış lastiği taktıralım rahat edelim. Kış lastiklerini takmak zorundayız." diye konuştu.

Kaynak: AA