Kırklareli'deki FETÖ Davası

FETÖ'nün esnaf ve iş adamı yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kırklareli'de haklarında dava açılan 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 1'i firari 30'u tutuklu, 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Sözde il imamı, il ağabeyi ve ablası olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 30 tutuklu sanık, ceza infaz kurumu ring araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında Halk Eğitimi Merkezinde oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna getirildi.

Mahkemeye Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılarak savunma yapan E.Ç. daha önce etkin pişmanlık yasasından faydalanarak örgüte ilişkin bildiği her şeyi anlattığını söyledi.

Belli bir süre örgüte ait evlerde kaldığını belirten E.Ç. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı suç işleyecek hiç bir eylemde bulunmadığını öne sürdü.

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock'un bir süre telefonunda yüklü kaldığını anlatan E.Ç. programın ise başka bir kişi tarafından telefonuna yüklendiğini öne sürdü.

E.Ç. örgüt içerisindeki 'Beyza' kod ismine ilişkin savunmasında, ''Ben kendimi, adımı hiçbir zaman saklamadım. Bazıları bana 'Beyza' diyordu. Evlerde kaldığım sürece de öğrencilerle namaz kılıp dua ederdik. Ben tamamen dini duygularımı dinleyerek oradaydım, hiçbir kötü eylemde bulunmadım.'' dedi.

- ''Anne dua okusana''

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe'nin, sorularına cevap vermekte zorlanan E.Ç'nin bir anda arkasına dönerek, ''Anne dua okusana'' demesi dikkat çekti.

Yeltepe'nin bu sırada "Ne duası?" diye sorması üzerine E.Ç'nin, ''Yok efendim ben anneme dua okusun diye dedim'' demesi diğer sanıkların gülümsemesine neden oldu.

Örgüte ait evlerde suç olduğunu bilmeden kaldığını ifade eden E.Ç, çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Yine Yeltepe'nin "Örgüt evlerinden ne zaman ayrıldın" sorusuna E.Ç, ''Darbe sanırım temmuz ayında oldu, ben de ocak ya da şubat ayında ayrıldım.'' şeklinde cevap verdi.

- ''Zaman gazetesi protestosu için yoğun çaba sarf ettim''

KHK ile kapatılan eski Refia Hanım Kız Öğrenci Yurdunda yönetim memuru olarak çalışan tutuksuz sanık N.Ö.E de SEGBİS aracılığı ile Kütahya'dan katıldığı duruşmada, İstanbul'da yapılan Zaman gazetesi protestosuna herkesin katılması için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Eşi Ö.E'ün Zaman gazetesi Kırklareli il temsilcisi olduğunu ifade eden N.Ö.E, eşinin işinden çıkarılacak olmasından korktuğu için protestoya herkesi davet ettiğini kabul etti.

Tanıdığı herkesi telefonla aradığını ve gazetenin Kırklareli'den İstanbul'a servis kaldırdığını söylediğini aktaran N.Ö.E, ''Zaman gazetesine kayyum atandığında eşim işinden olacaktı. 9 yıl sonra ilk kez hamile kalmıştım. Ben hamileyken eşimin işinden olmasını istemiyordum. Bunun için tanıdığım herkesi aradım. İddianamede de bununla ilgili 17 tape kaydı var. Zaman gazetesi protestosu için yoğun çaba sarf ettim. Memleketimdeki tanıdıklarımı da arayacaktım. Evet bu benim şahsi çabamdır. Çünkü eşimin iş akdi sona erecek ve tazminatta alamayacaktı.'' şeklinde savunma yaptı.

Mahkemeye öğle arası verildi.
Kaynak: AA