Kılıçdaroğlu, Grup Toplantısını 'Eşitlik Ve Adalet Kadın Buluşması'nda Yapacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yarın Ankara Arena’da düzenlenecek ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’na ilişkin, "Genel Başkanımız kadınlarımızla burada buluşacak. Siyasi görüşü, etnik kimliği, tercihi ne olursa olsun bütün kadınlarımızı burada bekliyoruz. Bu sadece CHP’nin bir kadın toplantısı değil" dedi.

CHP, kadınların seçme ve seçilme haklarını kazanımının 83. Yıl dönümünü olan 5 Aralık’ta Ankara Arena’da 50 bin kadın ile ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’ düzenleyecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı ve haftalık olağan Grup Toplantısının da düzenleneceği büyük buluşma öncesi CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan programın son hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Organizasyonla ilgili diğer partilere davet gidip gitmediğinin sorulması üzerine Ağbaba, şunları kaydetti:

“Türkiye’deki seçilmiş herkesi davet ettik. Kamuoyuna açık bir davet yaptık. Burada umuyoruz, diliyoruz ki amacımız hem 16 Nisan’daki ruhu burada yansıtmak hem de bütün Türkiye’yi birleştiren Adalet Yürüyüşündeki o anlayışı buraya yansıtmak. Yarın grup toplantımızda burada olacak. Genel Başkanımız kadınlarımızla burada buluşacak. Siyasi görüşü, etnik kimliği, tercihi ne olursa olsun bütün kadınlarımızı burada bekliyoruz. Bu sadece CHP’nin bir kadın toplantısı değil. Dünyada kadın cinayetlerinin arttığı, Türkiye’de her gün yüzlerce kadının öldürüldüğü bazı ülkelerde kadının araba kullanıp kullanmadığı tartışıldığı bir dönemde Avrupa’nın çok daha önünde olan Türkiye’de kadına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olduğu yıl dönümünü yarın hep beraber burada kutlayacağız.”
Kaynak: İHA