Kepez Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Kepez Belediye Meclisinin aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında yapılan meclis toplantısında, 2016 yılı Sayıştay denetim raporu görüşüldü.

Tütüncü, Sayıştay raporlarının her şeyden önce yapılan idari işlemlerin doğru, güvenilir, herhangi bir şekilde kamu zararının oluşup oluşmadığını belirlemesi açısından önem taşıdığını ifade ederek, "Raporun bütününü okuduğumuzda gördüğümüz hadise şudur, Sayıştay müfettişleri, işlemlerimizi doğru ve güvenilir şekilde gerçekleştirdiğimizi, iş ve işlemlerimizde herhangi bir kamu zararına da rastlanmadığını ifade etmişlerdir." dedi.

Mecliste ayrıca, belediyenin eğitim, sağlık ve sosyal alanda yaptığı çalışmalara kurumsal bir kimlik kazandıracak yönetmelikler de görüşüldü.

Bu kapsamda hazırlanan Eğitim Yardımı, Muhtaç Kimselere Yardım taslak yönetmelikleri ile Sağlık İşleri Müdürlüğünün çalışma usul ve esasları hakkındaki yönetmeliğinin revizyonu, şefkat ve huzur evi çalışma usul ve esasları ile belediye ağız ve diş sağlığı polikliniği çalışma usul ve esasları hakkında hazırlanan taslak yönetmelikler görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Meclis, çeşitli mahallelerde yol, park gibi kamu alanı içinde kalan 111 kişinin daha tapu müracaatlarını da karara bağladı.

Kaynak: AA