Kamu Başdenetçisi Malkoç Açıklaması

'Belki süper güç değiliz ama adam gibi bir devletiz. Büyük devletiz güçlü devletiz. Amerika belki süper devlet ama güçlü devlet değil, aciz devlet' 'Tarihe yön veren milletlerin başında Türk milleti geliyor. Onun için bizimle uğraşıyorlar ama boşuna uğraşıyorlar. Bu millet kendine geliyor. Bu millet tarihiyle buluşuyor. Bu millet kültürüyle tanışıyor. Bu millet diniyle imanıyla yeniden buluşuyor'

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Belki süper güç değiliz ama adam gibi bir devletiz. Büyük devletiz güçlü devletiz. Amerika belki süper devlet ama güçlü devlet değil, aciz devlet." dedi.

Malkoç, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen KÜ 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada, kendisinin de 1982 yılında üniversiteden mezun olduğunu anımsattı.

Üniversiteden mezun olduğu yıl Türkiye'de 150 bin üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen Malkoç, "Bugün Türkiye'de 150 bin akademisyen var. Bugün Türkiye'de 150 bin yurt dışından gelen misafir öğrencimiz var. Bu muazzam bir olay. Şu anda Türkiye'de 7 milyon 250 bin üniversite öğrencisi 184 üniversitemiz var. Bu olağanüstü bir güzellik." diye konuştu.

Salondaki gençlere seslenen Malkoç, eğitimde sağlanan bugünkü imkanların değerinin iyi bilinmesi gerektiğine işaret etti.

Türkiye'de 1980'li yıllarda üniversitelerin "sağcı-solcu" diye ayrıldığını, sabah sağcıyı vuran silahın öğleden sonra solcuyu vurduğunu ifade eden Malkoç, "O zamanlar 5 bine yakın lider öğrenci 'sağcı-solcu' diye birbirini vurdu. 'Laik-dindar' diye kavgalar çıktı. Şimdi de 'Türk-Kürt' diye kavgalar çıkarmaya çalışıyorlar. Siz Türkiye'nin en rahat döneminde yaşıyorsunuz. Onun için bugünlerin kıymetini bilin. Yeni Türkiye sizin omuzlarınızda yükselecek. "ifadelerini kullandı.

- "Tarihe yön veren milletlerin başında Türk milleti geliyor"

Malkoç, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnebolu ile Ankara yolunu o milli mücadeleyi bilmeyenler Türkiye'nin 2023'ünü kavrayamazlar. Malazgirt Meydan Muharebesi'ni bilmeyenler Türkiye'nin 2071'ini kavrayamazlar. İstanbul'un fethini bilmeyenler 2053'ü kavrayamazlar. Şimdi Türkiye'ye her yerden hücum var. Amerika uzaktan gelmiş Suriye'nin kuzeyine 4 bin tır silah indiriyor. Almanya işini gücünü bırakmış Türkiye ile uğraşıyor veya Hollanda... Aklınıza gelen gelmeyen bizle uğraşıyor. Tarih boyunca medeniyete yön veren birkaç tane millet vardır. Diğerleri o milletlerin arkasından gitmiştir. İşte tarihe yön veren milletlerin başında Türk milleti geliyor. Onun için bizimle uğraşıyorlar ama boşuna uğraşıyorlar. Bu millet kendine geliyor. Bu millet tarihiyle buluşuyor. Bu millet kültürüyle tanışıyor. Bu millet diniyle imanıyla yeniden buluşuyor. "

- "Belki süper güç değiliz ama adam gibi bir devletiz"

Malkoç, Tükiye'nin yeniden dirildiğini vurgulayarak, "Belki süper güç değiliz ama adam gibi bir devletiz. Büyük devletiz güçlü devletiz. Amerika belki süper devlet ama güçlü devlet değil, aciz devlet. Süper devlet olmak ayrı bir şey, aciz devlet olmak ayrı bir şey. Güçlü devlet demek hukuka uyan devlet demektir. Adalete riayet eden devlettir. Uluslararası hukuka uyan devlettir. Amerika güçlü devlet olsa bir avuç eşkiyaya PKK'ya PYD'ye silah verir mi? Çetecilerle iş birliği yapar mı? Onlarla iş tutar mı? ABD kurulalı 250 yıl oldu. Bizim gerileme ve çökmemiz 350 yıl sürdü. Yeniden diriliyoruz Allah'ın izniyle. Türkiye son 200 yılın en iyi dönemini yaşıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin üzerinde yaşadığı coğrafyada kalıcı olduğunu kaydeden Malkoç, bu topraklarının bedelinin kanla ödendiğini belirtti.

Türkiye'nin dünyanın en belalı 3 terör örgütüyle aynı anda mücadele ettiğini ifade eden Malkoç, "DEAŞ tek başına dünyanın başının belasıdır. PKK 40 yıl oldu. FETÖ denen dünyanın en aşağılık örgütü... Bunlarla mücadele ediyoruz. Bir taraftan da 3 buçuk milyon Suriyeli'ye bu millet bağrını açtı. Suriye'ye barış geldiğinde kendi ülkelerinde Türkiye'nin temsilcisi olacaklar. FETÖ 40 yıl boyunca 'eğitim' dedi, 'din' dedi, 'merhamet' dedi devletin her kademesine ve damarına sızdı. 40 yıldan beri milletin koynunda yılan beslenmiş. Devleti ele geçirmeye çalıştılar. Devlet ele geçirmek değil, milletine hizmet etmek için vardır. " dedi.

Malkoç, daha sonra öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Çankırı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı da selamlama konuşması yaptı.

Programın devamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası ve Spor Kompleksi temel atma töreni gerçekleştirildi.

Programa, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, İdare Mahkemesi Başkanı Hakan Yumuşak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA