İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Ok Açıklaması

'Devlet yönetmek ciddiyet ister, şuur, sadakat, basiret ister, millete aşk ile hizmet etmeyi gerektirir. Devleti bugün yönetenlerin pop şarkıcısı Ebru Gündeş kadar devlet bilincinde ve şuurunda olmadığını maalesef görüyoruz'

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "Devlet yönetmek ciddiyet ister, şuur, sadakat, basiret ister, millete aşk ile hizmet etmeyi gerektirir. Devleti bugün yönetenlerin pop şarkıcısı Ebru Gündeş kadar devlet bilincinde ve şuurunda olmadığını maalesef görüyoruz." dedi.

Ok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Rıza Sarraf'ın Türkiye'de bir dönem hayır sever, ihracat yapan, aileden biri gibi görüldüğünü, şimdi ise ABD'nin uşağı, FETÖ'cü olarak anıldığını belirtti.

Bazı gazetelerde sanatçı Ebru Gündeş'in eşi Sarraf hakkında Türkiye'ye sıkıntı yaratacağı yönünde açıklamalarının yer aldığını aktaran Ok, şunları kaydetti:

"Pop şarkıcısı Ebru Gündeş hanım, eşi Sarraf'ın ABD'ye gidişinin hayır olmadığını, Türkiye'ye zarar verecek açıklamalarda bulunacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimlere bilgi verdiğini belirtiyor. Pop şarkıcısı kadar devlet şuuru ve bilinci olmayanlar Rıza Sarraf'tan sonra Halkbank Müdür Yardımcısının da elini kolunu sallaya sallaya ABD'ye gitmesine neden olmuşlardır. İşte devlet bilincinden, tarih şuurundan yoksun olan AK Parti hükümetleri ve yöneticileri Türkiye'yi uluslararası kamuoyu alanında böyle kaçakçılarla isminin birlikte anılmasına sebep olmuştur. İYİ Parti olarak ister ABD, ister Rusya, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine her nereden saldırı gelirse gelsin ilk önce biz karşısında oluruz. Devlet yönetmek ciddiyet ister, şuur, sadakat, basiret ister, millete aşk ile hizmet etmeyi gerektirir. Devleti bugün yönetenlerin pop şarkıcısı Ebru Gündeş kadar devlet bilincinde ve şuurunda olmadığını maalesef görüyoruz."

Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına çıkarma gayretlerini duyuyorum" yönünde açıklamada bulunduğunu belirtmesi üzerine Ok, sadece iş adamlarının değil, akademisyenlerin de ülkede hukuk, demokrasi olmadığı gerekçesiyle yurt dışına gittiğini, yurt dışından da Türkiye'ye yatırımcı gelmediğini öne sürdü.
Kaynak: AA