İmam Hatipliler Genelkurmay Çatı Davasını Takip Ediyor

Ankara İmam Hatip Okulları Platformu üyesi Burkay: 'Bu teröristlerin en ağır şekilde cezalandırılması, aziz milletimizin yüreğine az da olsa su serpeceği gibi gözü kulağı Türkiye'de olan mazlumlara da umut kaynağı olacaktır'.

Ankara İmam Hatip Okulları Platformu üyelerinden oluşan grup, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davaların görüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan 1. Bölge Koordinatörü Hüsnü Burkay, vatan topraklarının şehitlerin emaneti olduğunu söyleyerek sözlerine başladı.

Burkay, 15 Temmuz'da bu toprakların bugüne dek şahit olmadığı bir ihanetle karşılaştığını belirterek, Türk milletinin darbecilere karşı durarak planları bozduğunu hatırlattı.

Darbe girişimine ilişkin yargılamaların ve darbecilerin cezalandırılmasının önemine dikkati çeken Burkay, "Bu teröristlerin en ağır şekilde cezalandırılması, aziz milletimizin yüreğine az da olsa su serpeceği gibi gözü kulağı Türkiye'de olan mazlumlara da umut kaynağı olacaktır." dedi.

Burkay, darbecilerin mahkeme salonlarındaki tavırlarıyla milletin "sinir uçları"yla oynamaya çalıştıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbe girişiminin planlayıcısı ve tetikçileri olan bu hainler, milletle dalga geçen bir aymazlık ve rahatlıkla tiyatro oynamaktadırlar. Gece yarısı arsa bakmaya gidenlerden belgesel çekimine gidenlere, kendi görüntülerini tanımayanlardan kahraman ilan edilenlere, avukatların sualleri karşısında pespayelikte sınır tanımayarak kahkaha atanlara kadar gördük. Artık bu tiyatro sonlanmalıdır."

Darbe girişiminde Türk milletinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruş sergilediğini sözlerine ekleyen Burkay, Ankara İmam Hatip Okulları Platformu olarak darbe davalarının takipçisi olacaklarını vurguladı.

Açıklamanın ardından gruptakiler, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Genelkurmay çatı davasını takip etmek üzere mahkeme salonuna geçti.
Kaynak: AA