Hatay'da 'Girişimcilik Ve Kariyer Günü'programı

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ), "Girişimcilik ve Kariyer Günü" etkinliği düzenlendi.

Hatay Valiliği, Hatay İŞKUR Müdürlüğü ve MKÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, istihdamda asıl sıkıntının nitelikli iş gücü ve ara elaman sorunu olduğunu söyledi.

Vali Ata, sorunun çözümüne yönelik önlemler alınmaya başlandığını, işverenin nitelikli iş gücü arayışına çözüm bulma amacıyla da son yıllarda halk eğitim merkezlerinde, meslek edindirme kurslarında ve meslek liselerinde gençlere eğitim verildiğini belirtti.

Hızla gelişen dünyada rekabet ortamına uyum sağlamanın tek yolu nitelikli, kaliteli ve iyi yetişmiş işgücü ile mümkün olduğunu ifade eden Ata, "Gençlerimize gerekli donanımı kazandırmanın ilk ilk adımı doğru bir kariyer haritası oluşturmaktır. Gençlerimize gelecek için bir hedef belirleyip bir yol haritasına sahip olmaları kariyer çalışmalarına yön verecektir." diye konuştu.

MKÜ Rektöre Prof. Dr. Hasan Kaya ise, üniversite bünyelerinde 'Kariyer Planlama ve Araştırma Merkezi' kurulduğunu ve bu merkezde öğrencilere gelecek adına rehberlik hizmeti verildiğini söyledi.

Hatay Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Ziya Yüksel da, kurum aracılığıyla geçen yıl bin 964 işe yerleştirme gerçekleştiğini, bu yıl içerisinde 6 bin 336 kişinin işe yerleştirmesinin sağlandığını belirtti.

Yüksel, yıl sonuna kadar hedeflerinin en az 10 bin istihdam sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin'in de konuşma yaptığı etkinliğe katılan Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, iş hayatıyla ilgili öğrencilere bilgiler vererek, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Kaynak: AA