Elazığ'da Genç Çiftçi Hibe Desteği Dağıtımı Tamamlandı

Elazığ'da, Genç Çiftçi Projeleri kapsamında hibe büyükbaş hayvan dağıtımının tamamlandığı bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bakanlıkça 2017 yılı içerisinde uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programının Elazığ'da son olarak 11 çiftçiye 3'er besilik büyükbaş hayvan dağıtımı ile tamamlandığı belirtildi.

İl Müdürü Turan Karahan, yaptığı açıklamada, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi Programında sona gelindiğini ifade etti.

Proje kapsamında kabul edilen proje başvuru sahiplerine büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldığını anlatan Karahan, şunları kaydetti:

"İlimiz genelinde 2017 yılında büyükbaş hayvancılık tesisi yapımı ve hayvan alımına müracaat eden ve hibe desteği onaylanarak tesis yapımını tamamlayan 11 genç çiftçimize Bakanlığımız ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasında uygulanan sözleşme gereği, 3'er besilik büyükbaş hayvanı hak sahibi olan genç çiftçilerimize teslim ettik. Dağıtılan büyükbaş hayvanların genç çiftçilere hayırlı olmasını dilerim."

Kaynak: AA