Edirne'de AK Parti İl Kongresi'ne Başbakan Yıldırım Katılacak

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne'de 6. Olağan İl Kongresini Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

Akmeşe, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 30 Aralık Cumartesi günü saat 13:00'te Başbakan'ın katılımıyla Edirne'de 6. Olağan İl Kongresinin yapacaklarını belirtti.

Her yıl vakıf kiracılarının kiralarının artışıyla ilgili bir gündem olduğunu belirten Akmeşe, geçen yıl Edirne, Bursa ve İstanbul'daki tarihi çarşıların kiracılarını yüzde 30'luk bir indirim yapıldığını anımsattı.

Akmeşe, şunları söyledi:

"Gerçekten esnafımızın durumunu biliyoruz. Bunu göz önüne alarak da bu sene hükümetimiz vakıf kiracılarına zam yapmama kararı aldı. Vakıf kiracılarımıza hayırlı olsun diyorum. Bu sene vakıf kiracılarımızın kiralarına zam yok, eski kiralarını ödemeye devam edecekler. Hayırlısı olsun diyorum. Bu karar sadece Edirne ile ilgili değil bütün Türkiye ile ilgili."

Geçen hafta Edirne içme suyu arıtma tesisi ve ishale hattının açılış programının yapıldığını hatırlatan Akmeşe, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bir toplu açılış programı yapmıştı. Bizde bu programa Edirne'den sayın valimiz ve DSİ bölge müdürümüzle katıldık. Edirne'nin 2050'ye kadar su sorunu inşallah çözülmüş oldu. Teknoloji olarak da çok yüksek seviyede arıtma tesisini kazanmış oldu DSİ sayesinde Edirne.

Tabi burada önemli olan bu suyun milletimize, vatandaşımıza aktarılmasını sağlamak, bunda sorunlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Edirne'nin altyapı sorunu malum. Şunu üzülerek söylüyorum şu anda Edirne'de bazı mahallelerde bazı apartmanlara tankerlerle su taşındığını biliyoruz. Edirne'ye yakışan görüntüler değil bunlar. Hoş değil.

Biz bir an önce de Edirne Belediyesi'nin altyapı çalışmalarına başlayıp özellikle yeni yerleşim alanındaki su çıkmayan apartmanlarda yaşanan sorunun çözülmesini istiyoruz. Biliyorsunuz eski borular var, tahminen fazla da basınç uygulayamıyorlar. Uyguladıkları zaman da patlıyor. Birçok patlak var Edirne'de. Zaten yüzde 60'ları bulan da bir kaçak var."

Edirne'nin hem nitelik olarak hemde güzel arıtılan bir suya kavuştuğunu vurgulayan Akmeşe, "Bir an önce de bu suyun vatandaşlarımıza aktarılması lazım. Belediyemizden rica ediyoruz bir an önce bu ihaleyi yapsınlar. Biliyorsunuz sayın Recep bey, göreve geldiğinden beri bunun sözünü vermişti.

Anketini de yapmıştı. Maalesef tekrarlamaktan biz yorulduk artık. Bir karış bile altyapı çalışması daha yapmadı. İnşallah bir an önce yapmaya başlarlar. Edirne'ye ve hükümetimizin sağladığı bu suyu inşallah Edirneli vatandaşlarımıza da belediye vasıtasıyla evlerine ulaşmış olur. Bu sıkıntıdan da Edirne kurtulmuş olur."

-İl kongresi 30 Aralık'ta

Ankara'da çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Akmeşe, bunlardan en önemlisinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile yaptıkları görüşme olduğunu dile getirdi.

Edirne-Keşan yolunda yenilenme olacağını ifade eden Akmeşe, şöyle konuştu:

"Edirne-Kırklareli duble yolu ihalesi bitti. O yolla ilgili sorunlar aşıldı ve çalışmalara başlanacak.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'na olan çift yol, duble yol olacak. 2018'de de büyük ihtimalle çalışmalara başlanacak. Bunlar ciddi katılımlar ve kazançlardır. Süloğlu ulaşımda, yol bakımından sıkıntılar yaşıyordu. Bu konuyu da gündeme getirdik bakanımızla yaptığımız görüşmede. İnşallah önümüzdeki süreçte de Süloğlu yolunda iyileştirme olacak.

Tabi en önemlisi de arkadaşlar kongrelerimizi bitirdik bütün ilçelerimizde. Şu anda kadın ve gençlik kollarımız da kongrelerini tamamlamak üzere. Hayırlısıyla 30 Aralık Cumartesi günü saat 13:00'te sayın Başbakanımızın katılımıyla biz Edirne'de 6. Olağan İl Kongremizi yapacağız. Edirne'ye hayırlı olsun diyoruz. Bu süreçle ilgili de geçen hafta Ankara'daydık. Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Ataş bey ile görüştük. Tabi kongre sürecine giderken genel merkezin bize katkıları var. Bizim paylaşmamız gereken bazı hususlar var, onları görüştük. İnşallah 30 Aralık'ta Cumartesi günü saat 13:00'te Mimar Sinan Spor Salonu'nda kongremizi gerçekleştiriyoruz. Çok coşkulu bir kongre olacak."

Bir gazetecinin, "Kongrede siz aday mısınız, yoksa başka bir aday mı çıkıyor?" sorusuna Akmeşe, "Biz adayız ki bu çalışmaları yapıyoruz. Liste üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Tek listeyle gideceğiz." şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: AA