Diş Hekimliği Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencileri törenle beyaz önlük giydi.

YYÜ Diş Hekimliği Fakültesinde yükseköğretime bu yıl başlayan öğrenciler için önlük giyme töreni düzenlendi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, törende yaptığı konuşmada, her yıl düzenlenen önlük giyme töreni ile öğrencilerin mesleğe ilk adımlarını attıklarını söyledi.

Mesleği ilk adımın çok önemli olduğuna işaret eden Battal, şunları kaydetti:

"Önlüklerin beyazlığı, temizlik, saflık ve berraklığı temsil eder. Sizlerde inşallah bundan sonraki meslek yaşamınızda bu temizlik ve saflığı koruyacaksınız. Bu fakültede okumak sizin için büyük bir şanstır. Fakültemiz, eğitim altyapısı ve akademik kadrosu ile Türkiye'de sayılı fakülteler arasına girmiştir. Biz yönetim olarak fakültemizin önemini bildik ve hep destekledik, bundan sonra da bu desteğimiz artarak devam edecektir. Siz değerli öğrencilerimiz bizim için çok önemlisiniz. Bu beyaz önlükleri giymenin sizin için olumlu bir başlangıç olmasını ve bundan sonraki meslek hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim."

YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi de öğrencilere çalışkanlık, dürüstlük, insan haklarına ve etik değerlere saygıyı ilke edinmeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Başkalarına faydalı olun. Dürüst ve ahlaklı olun. İnsan onuruna yakışmayan işlerden uzak durun. Bölgesinin ve ülkesinin gelişimine destek verme felsefesiyle çalışan, şeffaf ve hesap verebilir bir kurumsal yapıyı oluşturmuş olan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olmanız bizleri mutlu ettiği gibi sizleri de fazlasıyla mutlu etmeli ve onur kaynağı olmalıdır."

Törende protokol konuşmalarının ardından 1. sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirildi ve fakülte bünyesinde sportif faaliyetlerde başarı gösteren öğrencilere kupa ve plaketleri verildi.

Kaynak: AA