Çocuk Hakları Etkinliği

Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğünce, çocuk haklarıyla ilgili etkinlik düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi, Atatürk Kültür Merkezinde etkinlik gerçekleştirdi.

Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi Eş Başkanı Yiğit Alpdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin tarihte en geniş katılımlı insan hakları sözleşmesi olup çocuk haklarıyla ilgili yasal bağlayıcılığı olan ilk sözleşme olduğunu söyledi.

Sözleşmenin imzalandığı gün olan 20 Kasım'ın "Dünya Çocuk Hakları Günü" olarak kutlandığını anımsatan Alpdemir, "Çocuk hakları sözleşmesinin Türkiye'de izlenmesindeki sorumlu kurum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüdür. Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde de oluşturulan Zonguldak çocuk hakları komitesi görevli bir yetişkin temsilcisi rehberliğinde 18 yaş altında bulunan tüm çocukların katılım sağladığı ve bu alanda faaliyetlerini sürdüren büyük bir topluluktur." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyesi Rabia Sarıcı tarafından keman resitali sunmasının ardından Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından "Acı Ekmek Maden" isimli tiyatro gösterisi sahnelendi.

Kaynak: AA