CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması

'Türkiye serbest piyasa ekonomisini uygulayan, sermayenin, malların ve emeğin serbestçe dolaşmasını benimsemiş bir ülkedir' 'Bunun tersine adımlar, OHAL nedeniyle Türkiye'den uzaklaşan yabancı sermaye için güven sorununu daha da derinleştirecektir'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisini uygulayan, sermayenin, malların ve emeğin serbestçe dolaşmasını benimsemiş bir ülke olduğunu belirterek, "Bunun tersine adımlar, OHAL nedeniyle Türkiye'den uzaklaşan yabancı sermaye için güven sorununu daha da derinleştirecektir." ifadesini kullandı.

Budak, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti Muş 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasını eleştirdi.

Erdoğan'ın sözleriyle neyi kastettiğini açıklaması gerektiğini aktaran Budak, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisini uygulayan, sermayenin, malların ve emeğin serbestçe dolaşmasını benimsemiş bir ülke olduğunu belirtti.

Budak, "Bunun tersine adımlar, OHAL nedeniyle Türkiye'den uzaklaşan yabancı sermaye için güven sorununu daha da derinleştirecektir. O nedenle bu açıklamanın hangi bağlamda yapıldığı derhal açıklanmalıdır." ifadesini kullandı.

"Kapıları kapatın" gibi bir yaklaşımın sermaye kontrolünü çağrıştıracağını ve panik yaratacağını belirten Budak, "Zaten bıçak sırtı bir dönemden geçen ekonomi için ateşe benzin dökmektir. 'Vatana ihanet', 'Çıkış izni vermeyin' gibi yaklaşımlar, tek adam rejimini kanıtlayan sözlerdir. Kürsüden kabineye talimatlar yağdırıyor. Maalesef Türkiye'de can ve mal güvenliğinin kalmadığını üzülerek görüyoruz." görüşünü savundu.
Kaynak: AA