'Biz Anadoluyuz' Projesi

"Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Şanlıurfa'dan Trabzon'a gelerek kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezen Şanlıurfalı öğrenciler, memleketlerine uğurlandı.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında 4 gün boyunca Trabzon'da ağırlanan öğrenciler, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek Trabzon'u tarihi ve kültürel açıdan tanıma fırsatı buldu.

Program süresince Trabzonlu 180 ailenin yanında konaklayan öğrenciler, Gülbaharhatun Camisi, surlar, Osmanlı Kültür Evi ve Şehir Müzesi, Atatürk Köşkü, Ayasofya Cami'sini gezdi.

Öğrenciler, etkinliğin son günün de Zağnos Vadisi'nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen hamsi şöleninde, Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile bir araya geldi.

Programda konuşan Vali Yavuz, her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğunu belirterek, "Devletimiz engelli vatandaşlarımız için tüm imkanları seferber ediyor. Birlik ve beraberlik ve kardeşlik duygusu içinde geleceğimiz çok güzel ve aydınlık olacak. Şanlıurfa'dan gelen heyete ayrıca teşekkür ediyoruz. Trabzonlu 180 ailemiz her bir çocuğumuzu misafir etti. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Hamsi Şöleni'nin ardından öğrenciler, Trabzon Havalimanı'nda memleketlerine uğurlandı.

Kaynak: AA