Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: (2) 'Sayın Kılıçdaroğlu'nu onurlu bir insan gibi CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmeye davet ediyorum' 'Kaset operasyonunu yapan FETÖ ve onlarla işbirliği içerisinde olan baronlar ve karanlık güçler, Kılıçdaroğlu'nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar. Bu malzemeyle daha fazla bir fayda elde edemeyeceğini gördükleri için Sayın Kılıçdaroğlu'nu bir rezillikten öbür rezilliğe iterek toplum içine çıkamaz hale getirmek istiyorlar. Yarın da başka belgeler açıklayacağını söylüyor. Ne açıklayacak ben de merakla bekliyorum. Yine hangi yalancılığını ortaya koyacak, hep beraber göreceğiz'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu'nu onurlu bir insan gibi CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmeye davet ediyorum." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yönelik, "Bu kağıt parçalarını incelediğimizde şunu hep beraber gördük, burada Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ailesinden herhangi bir kimsenin Man Adası'nda herhangi bir şirkete bir kuruş para göndermediğini bu dekontlar ispat etmektedir." dedi.

- "Kılıçdaroğlu'nun müfteri olduğunu ispat eden kağıt parçaları"

Kılıçdaroğlu'nun Man Adası'ndaki bir şirkete para havale edildiği iddiasını hatırlatan Bozdağ, "Dekontlara bakıyorsunuz, havale edilen para yok, dışarıya aktarılan para söz konusu değil. Bu dekontlar, Sayın Kılıçdaroğlu'nun müfteriliğini ispat eden bir belgeye dönüşmüştür. Kılıçdaroğlu, kendi yalancılığını, müfteriliğini, başkalarını suçlamak için kullandığı belgelerle ispat eden, dünyada örneğine rastlanır mı bilmem ama, tek siyasi lider olmuştur. Elinde salladığı dekontlar Kılıçdaroğlu'nun müfteri olduğunu ispat eden kağıt parçalarıdır. Yalancı olduğunu ispat eden kanıtlardır." ifadesini kullandı.

Bozdağ, Kılıçdaroğlu'ndan onurlu ve haysiyetli birisi gibi davranmasını beklediklerini bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun dekontları gösterdikten sonra "Alçak kim" diye sorduğunu anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu gösterdiğin dekontların sizin müfteriliğinizi, yalancılığınızı ispat eden birer belge olduğu ortaya çıktı. Kendi gösterdiğiniz belgelerle müfteriliğinizi ispat etmiş oldunuz. Ben de soruyorum Kılıçdaroğlu, şimdi söyler misin, alçak kim, müfteri kim, yalancı kim? Bunu çok net bir şekilde ifade etmesi lazım. Onurlu bir insan gibi Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu saatten sonra yapması gereken CHP Genel Başkanlığından istifa etmektir. Ben buradan Sayın Kılıçdaroğlu'nu onurlu bir insan gibi CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmeye davet ediyorum. İstifa etmeyeceğini bilerek davet ediyorum. Çünkü bu Kılıçdaroğlu'nun ilk yalanı, iftirası değil. Burada saysak pek çoğu bunun gibi elinde patlayan iftiralarla dolu bir geçmiş var. Pek çok yalan var ve her birinin arkasından hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam eden bir Kılıçdaroğlu ile karşı karşıyayız. Maalesef iftira siyaseti bu sefer de Kılıçdaroğlu ile çamura battı."

- "Baronlar ve FETÖ'cüler sizin gitmenize karar vermişler"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "çamur at izi kalsın" anlayışını, CHP'de bir siyaset geleneğine dönüştürdüğüne dikkati çeken Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu, sizi göreve getiren baronlar ve FETÖ'cüler artık sizin gitmenize karar vermişler. Baktılar ki baronlar, FETÖ'cüler ve sizi kaset operasyonuyla gayri ahlaki bir şekilde CHP'nin başına oturtanlar Kılıçdaroğlu'yla mesafe alınamıyor, bir başarı elde edilemiyor, bir neticeye ulaşılamıyor, öyleyse pimi çekilmiş bombaları eline verelim, o kendi kendini infilak ettirsin ve kendi kendini siyasetten tasfiye etsin." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun kendini getirenlere dönüp bakmasını isteyen Bozdağ, şu görüşlere yer verdi:

"O elinde patlayan bombaları eline verenler, kendini getirenler çünkü artık Kılıçdaroğlu'nun gitmesini istiyorlar. Kaset operasyonunu yapan FETÖ ve onlarla işbirliği içerisinde olan baronlar ve karanlık güçler, Kılıçdaroğlu'nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar. Bu malzemeyle daha fazla bir fayda elde edemeyeceğini gördükleri için Kılıçdaroğlu'nu bir rezillikten öbür rezilliğe iterek, toplum içine çıkamaz hale getirmek istiyorlar."

- "Başka bir tartışmayla günü kurtarmaya çalışacak"

Kılıçdaroğlu'nun yarın başka belgeler açıklayacağına yönelik açıklamalar olduğuna işaret eden Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ne açıklayacak ben de merakla bekliyorum. Yine hangi yalancılığını ortaya koyacak hep beraber göreceğiz. Kılıçdaroğlu elinde patlayan Man Adası'nın bombalarından sonra konuyu değiştirip başka yeni bombalar ortaya koyarak bu sefer başka bir tartışmayla günü kurtarmaya çalışacaktır. Günü kurtarma şansın yoktur. Yalan üzere kurulan bir siyasetin CHP'ye de Kılıçdaroğlu'na da kimseye de bir faydası yoktur. O yüzden ben yarın ne söyleyeceklerini merak ediyorum ama bize hangi iftirayı atacağından değil, CHP'yi nasıl bir kez daha rezil, kepaze duruma düşüreceğinden dolayı... Yarın hep beraber göreceğiz."

- "Statü uluslararası anlaşmalarla bellidir"

ABD'nin bu hafta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağına yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine ise Bozdağ, şöyle dedi:

"Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsü uluslararası anlaşmalarla bellidir. Tarihi bir statüsü var ve Müslümanlar bakımından bir kutsiyeti var. Kudüs'ün bu statüsünü korumak, bölgedeki huzur ve barışı korumak bakımından tarihi öneme sahiptir. Eğer Kudüs'ün bu statüsünü, daha doğrusu uluslararası anlaşmalarla teminat ve koruma altına alınan bu statüsü kaldırılarak başka bir adım atılırsa bu büyük bir felaket olur. Bölgede oldukça kırılgan bir vaziyette devam eden barış sürecini tamamen yok eder ve bölgede yeni çatışmalara, yeni kavgalara, yeni huzursuzluklara yol açar. Bölgede hiç öngöremediğimiz ne zaman biteceğini bilemediğimiz olayların ortaya çıkmasına yol açabilir."

Bekir Bozdağ, bunun İsrail'e de başka ülkelere de bölgeye de faydası olmadığını belirterek, faydasız bu adımı atmanın, bölgeyi yeni bir felakete sürüklemek için yeni kapılar açmaktan başka bir işe yaramayacağını kaydetti.

(Sürecek)
Kaynak: AA