Arjantinli İtfaiyecilere Kocaeli'de Eğitim

TİKA, Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimleri kapsamında, 3'ü Arjantinli 20 itfaiyeci belgelerini aldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimleri kapsamında Arjantinli itfaiyecilere eğitim verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3'ü Arjantinli 20 itfaiyeci 3 hafta süren eğitimlerinin ardından belgelerini aldı. 2010 yılından itibaren devam eden eğitimlerde 337 belediye ve 15 ülkeden toplam bin 776 kişiye sertifika verildi.

Sertifika dağıtım törenine, İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara ve şube müdürleri ile itfaiye erleri ve Arjantinli itfaiyeciler katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eğitim ve Önleme Şube Müdürü Salih Palaz, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen talepler doğrultusunda temel itfaiyecilik eğitimleri verdiklerini belirtti.

Bu eğitimleri vermekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Palaz, "Bilgi paylaştıkça büyüyen bir şeydir. Güney Amerika ülkesi Arjantin'den gelen itfaiyeci misafirlerimiz sayesinde sadece eğitim anlamında değil, bilgi ve tecrübe paylaşımı anlamında da güzel alışverişlerimiz oldu.'' ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nca daha önce Şili ve Kolombiyalı itfaiyecilere de eğitim verildi.

Arjantin'den gelen itfaiyecilere de mesleki anlamda eğitim hizmeti sunuldu.

Eğitimler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nin Uluslararası Fuar Merkezi yanındaki eğitim uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman eğitmen personeli tarafından tam teçhizatla, "Yangına Müdahale Teknikleri", "Kapalı ve Dumanlı Ortamlarda İlerleme", "Kazazede ve Yangın Kaynağı Arama", "Termal Kamera Kullanımı", "Trafik Kazalarından Kurtarma, Yüksek Açı Kurtarma" gibi konularda teorik ve pratik bilgiler sunuldu.

Arjantin itfaiyesinden David Adrian Narbaez ve İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, ülkelerarası ve itfaiyeler arası iş birliğinin anısına birbirlerine ülke bayraklarını hediye etti.

Kocaeli itfaiyesinin, bu eğitimler sayesinde sadece mesleki eğitimleri vermekle kalmadığı, aynı zamanda şehrin ve ülkenin tanıtımında da önemli bir rol üstlendiği, toplam 15 ayrı ülke itfaiyecisine eğitim hizmeti sunan Kocaeli İtfaiyesi Eğitim Merkezi'nin de mesleki anlamda uluslararası eğitim görevini üstlenmiş olduğu belirtildi.
Kaynak: AA