8 Ülkeden Gençler Muğla'da Buluştu

Herkes İçin Diyalog Projesi kapsamında, 8 ülkeden 30 genç Muğla'da bir araya geldi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ programı kapsamında yürütülen, Herkes İçin Diyalog Projesi kapsamında Türkiye dahil 8 ülkeden 30 genç Muğla'da buluştu.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren proje koordinatörü İrfan Bircan, "Herkes İçin Diyalog" projesi ile Türkiye'nin yanı sıra Ukrayna, Ermenistan, Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İtalya ve İspanya'dan gelen gençlerin Muğla'da buluştuğunu söyledi.

Bircan, projeyle gençlik alanında, kültürler arası diyaloğun geliştirilmesi ve bu doğrultuda kullanılacak yaygın eğitim metotlarının çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığını dile getirdi.

Ülke gençlerinin bu anlamda kültürlerini tanıtma fırsatını bulduklarını belirten Bircan, "Bu projeye katılan gençlerimiz Muğlamızın kültürü ve doğal güzelliklerini kendi ülkelerinde anlatmayı ve ilimizin tanıtımına katkı sağlamayı istemeleri ve Muğla'yı tanıtıcı materyal hazırlamaları projenin amacına ulaştığının en çarpıcı göstergesidir." dedi.

Projede üretilen metot ve araçların gençlik çalışmalarına katkı sağlayacağını vurgulayan Bircan, daha çok gencin gençlik fırsatlarından ve Avrupa olanaklarından yararlanması için çalışmaları sürdüreceklerini dile getirdi.

Projeye katılan gençler Muğla'nın tanıtımı amacıyla hazırladıkları materyalleri sergileyerek, bazı ziyaretlerde bulundu.
Kaynak: AA