35 Yıl Önceki Mezunların 9'Ncu Geleneksel Buluşması

Eskişehir Ticaret Lisesi’nin 35 yıl önce mezun olan 1982 yılı 6/B sınıfı mezunları, 9’ncu geleneksel buluşmalarını bu yılda gerçekleştirdi.

35 Yıl Önceki Mezunların 9'Ncu Geleneksel Buluşması
Bir restaurantta düzenlenen yemekte bir araya gelen mezunlar, parolalarının ’Son iki 6/B’li kalana kadar buluşmalara devam’ olarak belirtilirken, onur konukları ise dönemin Eskişehir Ticaret Lisesi öğretmenlerinden Beyhan Arıöz oldu. Düzenlenen yemekli etkinliğe Eskişehir Ticaret Lisesi Mezunları Derneği (TİLMED) üyeleri de katıldı.

Her yıl olduğu gibi mezunlardan Eskişehirli yazar Ergün Veren’in organize ettiği yemekli buluşmaya, Eskişehir dışında yaşayan mezunlar da katıldı.

Etkinlik geleneksel sınıf yoklaması ile başladı.

Yoklama sonrası anılar tazelenirken, okul günlerine geri dönüldü. Ardından yazar Ergün Veren tarafından hazırlanan fotoğraflı 1982 yılındaki sınıf oturma planı mezunlara dağıtıldı. Davete katılan emekli öğretmen Arıöz, çok mutlu olduğunu söylerken, zamanında öğrencilerime keşke sert davranmasaymışım diyerek duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Buluşmada bir konuşma yapan Eskişehirli yazar Ergün Veren ise, “Bu yıl mezuniyetimizin 35. yılı. Ölmeyen 6/B kardeşliğimizin 35. yılı. Onur konuğumuz ise Beyhan Arıöz öğretmenimiz. Çok sık birbirimizi göremesek de sesimizi duyamasak da ortak noktamız 6/B’li olmaktır. Günlük koşuşturmalar içinde farkında olmasak da, şu Eskişehir Ticaret Lisesi tarihinde yaşayan ve 30 kişilik mevcuduyla birbirinden kopmayan tek sınıf biziz. Bu durum pek çok ticaret lisesi mezunu, öğretmen ve yönetici tarafından gıpta ile dile getiriliyor. Gurur duyuyoruz. Amacımız tasada, kederde, kıvançta bir olmaktır. Parolamız ve hedefimiz son iki 6/B’li kalana kadar buluşmalarımızı devam ettirmektir" diye konuştu.

Keyifli ve zaman zaman duygusal anların yaşandığı gecesinin sonunda mezunlar, 2018 yılında 10. buluşmada bir araya gelmek üzere sözleşerek vedalaştılar.
Kaynak: İHA