Vali Yıldırım, Eşmepınar Köyünü Ziyaret Etti

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Hasköy ilçesine bağlı Eşmepınar köyünü ziyaret etti.

Yıldırım, "halk buluşmaları" kapsamında, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ile Eşmepınar'ı ziyaret ederek, köy sakinleriyle bir araya geldi.

Köylülerin sorun ve taleplerini dinleyen Yıldırım, yaptığı açıklamada, fırsat buldukça köyleri ziyaret etmeye, halkla bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi.

Köyün yol, okul, su, elektrik ve sağlık ihtiyaçlarının tamamının kamu yatırımı ile karşılanabilecek işler olduğunu, buna karşılık vatandaşlardan devletin yapmış olduğu kamu yatırımlarını korumalarını beklediklerini ifade eden Yıldırım, "Yol yapıyoruz, bakıyorsunuz bir müddet sonra kazıyorlar. Su getiriyoruz, su yetmiyor diye şikayet ediyorlar. Bakıyoruz ki su normalde yetiyor. Hesabı, kitabı yapılmış ancak vatandaşımız içme suyuyla tarlasını, bahçesini suluyor. Böyle olunca da bir takım sıkıntılar ortaya çıkıyor." dedi.

Yıldırım, kaçak elektrik ve su kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan ve bedeli ödenmeyen elektrikle suyla yapılan işlerin helal olmayacağını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"(Bu kaçak sularla) Abdest alıyoruz, banyo yapıyoruz, üstümüzü, başımızı temizliyoruz, bahçeleri suluyoruz. Elde ettiğimiz ürünleri ya kendimiz yiyoruz ya da satıp bedelini aldıktan sonra çoluk çocuğumuzun menfaatleri için harcıyoruz. Bunlar helal olmaz, bunları her gittiğim yerde söylüyorum. Kamu yatırımlarına sizlerin sahip çıkması lazım. Köyde okulumuz var. Öğretmen gönderilmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Fatih Projesi kapsamında tabletler ve akıllı tahtalar var. Her şey yapmış devlet."

Köylülere, öğretmenlere, kamu görevlilerine sahip çıkmalarını, kız çocuklarını mutlaka okula göndermelerini öğütleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"(Kamu görevlileri) Onlar evladınızdır. Bunları sizlerden bekliyoruz. Kız çocuklarımızı özellikle okutun. Yokluk nedeniyle 'maddi durumum yok, o yüzden okula gönderemedim' demek durumunda kaldığınız öğrencileri bize söyleyin biz onları okuturuz. Okuma konusunda Allah'a şükürler olsun devletimizin pek çok imkanı var. Bu imkanlardan zaten sizleri faydalandıracağız. Bu topraklara sahip çıkmamız gerekiyor. Çok kıymetli topraklar üzerinde oturuyoruz. Zaten onun içindir ki dünyanın dört bir tarafından etrafımızı sararak, her yerde üzerimize geliyorlar. Alt etmeye, beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar."

Kaynak: AA