Vali Karaloğlu'ndan Kamu Personellerine Yılbaşı Ziyareti

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2017 yılının son saatlerinde görev yapan kamu personellerini ziyaret ederek yeni yılda görevlerinde başarılar diledi.

Vali Karaloğlu'ndan Kamu Personellerine Yılbaşı Ziyareti
Vali Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Önder Göksel, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata ve beraberindeki heyet, Fatih Polis, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 112 Acil Çağrı Merkezinde görev yapan personelleri 2017’nin son saatlerinde ziyaret etti. Karaloğlu, görevli personelin yeni yılını kutlayarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karaloğlu ziyaret sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2017’nin son saatlerinde protokol üyeleri ile görevi gereği 7/24 çalışan yılbaşına görevleri başında girecek olan birimlerin bir kısmını ziyaret ettiklerini söyledi.

112 Acil Çağrı Merkezi içinde bulunan Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi (GAMER) hakkında bilgiler veren Karaloğlu, “İçişleri yeni bir yapılanmaya gitti. Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi, 24 saat hizmet eden şehirde oluşan bütün bilgilerin toplandığı ve buradan da gerekenlerin anında Ankara’ya iletildiği, koordinasyon merkezi gibi de kullanılan bir merkezdir. Şehirde bir olay olduğu zaman bunu burada beraberce koordine edecekler. Bu akşam arkadaşlarımız nöbette” diye konuştu.

"Turizmde hedefi yakaladık"

2017 yılının acısıyla, hüznüyle tamamlandığını aktaran Vali Karaloğlu, “Hem şehir hem ülke olarak iyi bir yıl geçirdik diyebiliriz. Antalya’da herhangi bir güvenlik sorunu olmadı. Ülke genelinde Doğu ve Güneydoğu’daki terör olaylarının dışında metropol şehirlerde çok büyük sıkıntı yaşamadan 2017’yi tamamlıyoruz. Antalya 2017’de hedeflerine ulaştı diyebiliriz. Turizmde senenin başında ortaya koymuş olduğumuz 10 milyon rakamını geçmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün kent hep beraber çalıştık. Ama bunda en önemli faktörlerden biri kentteki huzur ve güven ortamının devam ediyor olmasıdır. Kentte huzuru ve güveni sağlayan bütün birimlerimize emniyetimize, jandarmamıza, adli teşkilatlarımız teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Yeni yıl insanlığa huzur getirsin"

Turizm şehrinde huzurun önemli olduğunun altını çizen Vali Münir Karaloğlu, “Yoksa turistin ne işi var, neden gelsin. Turizmin dışındaki sektörlere baktığımız zamanda hem tarımda, ticarette, sanayide Antalya ve Türkiye iyi bir yıl geçirdi. 2018’de çalışarak ve gayret ederek turizmde, tarımda, sanayide, ticarette rekorlar kıracağımız, bir yıl olmasını temenni ediyorum. Onun için bütün kurumlar sektörler, iş dünyası, yerel yönetimler olarak Türkiye’yi 2023, 2053 hedeflerine ulaştırma noktasında Antalya olarak üzerimize düşeni yapacağız. 2018 yılı, 2017’den her bakımdan hem Antalya ve Türkiye için daha huzurlu, mutlu ve müreffeh bir yıl olur. Yeni yıl hem ülkemize hem insanlığa huzur getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Vali Karaloğlu, sakin bir yılbaşı gecesi geçirdiklerini belirterek, herhangi bir olayın olmadığını kaydetti.

Kaynak: İHA