Sason'da Bir Yılda 90 Ton Bal Üretildi

Batman’ın Sason ilçesinde 2017 yılı içerisinde 90 ton doğal bal üretildiği belirtildi.

Sason'da Bir Yılda 90 Ton Bal Üretildi
Sason Arıcılar Birliği tarafından yapılan açıklamada, 2017 yılı içerisinde doğal yöntemlerle 70 ton petek halinde 20 ton uda süzme olmak üzere toplamda 90 ton bal üretildiğini açıkladı.

Sason Arıcılar Birliğinden İhsan Ağım, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 yılının arıcılar için çok verimli geçtiğini belirtti.

Ağım, “Sason bölgede en fazla doğal yöntemlerle bal üretildiği ilçelerin başında geliyor. Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde elde ettiğimiz verilere göre 70 tonu petek, 20 tonu da süzme halinde ilçemizde bal üretildiği sonucuna vardık. Sason’da üretilen bal, tamamıyla arının kendi imkanları ile doğal ortamda sağlıklı bitkilerden beslenerek elde ürettiği baldır. Sason’da arılar üreticiler tarafından sağlıksız besinlerle beslenmiyor. Dolayısıyla elde edilen bal tamamıyla bir şifa kaynağıdır. Sason balı birçok hastalığı yendiğini biliyoruz. Arıcılarımız desteklendiği takdirde önümüzdeki yıllarda üretim kapasitemizi daha da yükselteceğiz. Son yayımlanan KHK’larla yayla yasağının kalkmasıyla arıcılarımız yaylalara çıkarak daha iyi bir rekolte elde edecek” dedi.

Kaynak: İHA