Reina Saldırısında Hayatını Kaybedenler Saldırının Yıl Dönümünde Anıldı

2017’nin ilk saatlerinde Reina’da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar, saldırının yıl dönümünde anıldı. Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Alçakça ve hunharca yapılan terör saldırısını bir kez daha şiddetle lanetliyorum” dedi.

Reina Saldırısında Hayatını Kaybedenler Saldırının Yıl Dönümünde Anıldı
2017’nin ilk saatlerinde Reina’da düzenlenen hain terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetmiş, 79 kişi de yaralanmıştı. Beşiktaş Belediyesi, hain terör saldırısının birinci yıl dönümünde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenledi.

Ortaköy’de saldırının gerçekleştiği yerde düzenlenen anma törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul’da görevli bazı ülkelerin konsolosları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma töreninde saldırıda hayatını kaybedenler rahmetle anılırken, saldırının gerçekleştiği yere karanfil bırakıldı.

“Alçakça ve hunharca yapılan terör saldırısını bir kez daha şiddetle lanetliyorum”

Anma programında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "39 insanımızın dini, ülkesi ne olursa olsun bizim için çok değerli. Burada Beşiktaş’ın misafiri olan yeni yıla yeni umutlarla girmek için ülkemizi seçen farklı ülkelerin vatandaşları da hayatını kaybetti. 39 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının korkunç katliamın gerçekleştiği yerde bir sene sonra toplanmış bulunuyoruz. Burada bulunan insanların yaşam hakkına kasteden bu tür terör saldırıları hiç kuşkusuz aslında bir başka önemli bir noktaya da vurgu yapıyor. Çünkü Beşiktaş ve Beşiktaş’ın temsil ettiği değerler aynı zamanda Türkiye’nin sahip olduğu en üst değerlerdir. Gerek 10 Aralık ‘Şehitler Tepesi’nde gerçekleşen çok sayıda polis evladımızın, insanımızın 46 canımızın şehit olduğu terör saldırısında ve daha sonra yılbaşının hemen ardından bu noktada gerçekleşen terör saldırısında dünyanın ve ülkemizin barış ve huzuruna en güçlü mesajın verildiği ve verilebileceği yerdi Beşiktaş" dedi.

Başkan Hazinedar, "3 semavi dinin barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı Beşiktaş ve onun değerleri onun sınırları içerisinde gerçekleşen ve toplumun bütün değerlerini yok eden, bu terör saldırılarına karşı beraberce dua ettik. Bir yıl önce yeni yılın ilk dakikalarında bu noktada gerçekleştirilen alçakça ve hunharca yapılan terör saldırısını bir kez daha şiddetle lanetliyorum ve bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızı, yabancı uyruklu konuklarımızı ve polislerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" diye konuştu.



“Bir gece burada çalışacaktı ama o gece patlamada vefat etti”

Hain terör saldırısında yakın arkadaşının akrabasının yaşamını yitirdiğini aktaran Yurdagül Taşkın ise, “Çok üzgünüz, üzerinden bir sene geçti hala aynı tazeliğini koruyor acımız. O gece çok sayıda suçsuz insan haksız yere gitti. Küçük yaşta çocuklar öldü. Benim çok yakın arkadaşımın akrabası alacağı parayla okul masraflarını karşılayacaktı. Bir gece burada çalışacaktı ama o gece patlamada vefat etti. Onun için çok üzgünüz bugün anmak için buraya geldik. Hayatının baharında insanlar yaşamını yitirdi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA