Kılıçdaroğlu'nu Topa Tuttu

Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu’nun darbeci rütbesiz askerler için “Asker komutanın emrini uyguladı” sözünü eleştirdi. Yıldırım, kanunsuz emrin emir olmadığını belirterek, “Bu zihniyete göre vatandaşa kurşun atmayan asker suç işlemiş oluyor” dedi.

Kılıçdaroğlu'nu Topa Tuttu
AK Parti Burdur İl Kongresinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Siyaset, beyaza siyah demek değildir” dedi, ana muhalefet partisi CHP’yi eleştirdi.

"Evlere şenlik bir ana muhalefet partimiz var" diyen Yıldırım, "Meclis’te temsilcileri de söyledi.

Sır değil, ’siz dünyanın en güzel işini de yapsanız, biz beğenmeyiz, millet bize bunun için yetki verdi’ diyorlar. Ana muhalefetin siyaset anlayışını bundan daha güzel hiçbir şey gösteremez. Siyaset, beyaza siyah demek değildir. Bizim ana muhalefet henüz o siyasi ergenliğe ulaşamadı" ifadelerini kullandı.

"BU ZİHNİYETE GÖRE VATANDAŞA KURŞUN ATMAYAN ASKER SUÇ İŞLEMİŞ OLUYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun son kanun hükmündeki kararnameye yönelik skandal sözlerini de eleştiren Başbakan, "Ne yapacaktık? Darbeye karşı, alçakların karşısına hayatını koyan insanlara ’Siz niye buraya geldiniz de bu darbeyi önlediniz’ mi diyecektik? O darbecilerin üzerine giden, tankların üzerine çıkan darbecileri derdest edip emniyete teslim eden kahraman vatandaşlarımızı korumak için kanun çıkardık. Buna kim itiraz ediyorsa, bizim için darbecilerden farkı yoktur, bu kadar açık söylüyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun “Asker komutanın emrini uyguladı” sözünü de eleştiren Yıldırım, kanunsuz emrin emir olmadığını belirterek, “Bu zihniyete göre vatandaşa kurşun atmayan asker suç işlemiş oluyor” dedi.

Başbakan, darbe girişimine karşı koyan sivilleri koruyan düzenlemede değişikliğe ihtiyaç olmadığını da yineledi.

Kaynak: İHA