Kadınlardan Mehmetçiği Isıtacak Jest

AK Parti Çüngüş İlçe Kadın Kolları Başkanı Refika Demirpençe öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, sınır hattında vatan görevini yapan Mehmetçiğin üşememesi için askeri kamuflaja uygun haki renkli bere ve atkı ördü.

Kadınlardan Mehmetçiği Isıtacak Jest
Karakaya Barajı lojmanlarında ikamet eden kadınlar, AK Parti Çüngüş Kadın Kolları Başkanı Refika Demirpençe öncülüğünde bir araya gelerek günlerce atkı ve bere ördü. Malzemeleri kendi imkanları ile temin eden kadınlar, el birliği ile ördükleri atkı ve bereleri sınır bölgesinde görev yapan askerlere göndermek üzere AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına teslim etti.

“Askerlerimiz üşümesin”

Vatan nöbeti tutan askerlerin üşümemesi için kadınlarla böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Refika Demirpençe, nasıl bir katkı sunacaklarını düşündüklerini ve bu fikrin oluştuğunu ifade etti.

Demirpençe, “Askerlerimiz bizim evlatlarımız, onlar bizler rahat ve huzur içinde olalım diye karda kışta nöbet tutup vatanı bekliyor. Bizim de evlatlarımız var, hiçbir anne evladının üşümesini istemez, gerekirse bedenini yorgan yapar ama evladına kıyamaz. Bizler de Mehmetçiğin anneleri, bacıları olarak onlara duamızın dışında ne yapabiliriz diye düşündük. Az da olsa manen yanlarında olduğumuzu, onları unutmadığımızı anımsatmak için ben ve kadın arkadaşlarım atkı ve bere örerek askerlerimize göndermek istedik” dedi.

Kadınlar tarafından örülen atkı ve bereler sınır birliklerinde görev yapan Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığına teslim edildi.
Kaynak: İHA