Isparta Belediyesi'nden Köy Buluşmaları

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2017’nin son köy buluşması programını Senirkent İlçesine bağlı Gençali Köyünde gerçekleştirdi.

Isparta Belediyesi'nden Köy Buluşmaları
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2017 yılının son köy buluşmasını gerçekleştirdi. Senirkent İlçesine bağlı Gençali Köyünde düzenlenen program öncesinde 2015 yılında trafik kazasında şehit düşen Piyade Er Mehmet Şener’in baba ocağını ziyaret eden Günaydın, burada baba Halil Şener’e Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. Şehit ailesiyle bir süre sohbet eden Belediye Yusuf Ziya Günaydın, ardından köyde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Abdülvahap Uysal ve eşi Ayşe Uysal ile yine Kıbrıs Gazisi Ceylan Cengiz ve eşi Kübra Cengiz’i evlerinde ziyaret etti. Burada da ailelerle bir süre sohbet eden ve Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim eden Başkan Günaydın, beraberinde belediye meclisi üyeleri ile birlikte köy meydanındaki programa geçti. Köy meydanına gelişinde kurban kesilerek karşılanan Başkan Günaydın, “Muhtarımız Musa Uysal’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Türk Milletinin özünü, misafirperverliğini yaşıyoruz. Kesilen kurbanın köyümüze, ülkemize hayır uğur bereket getirmesini diliyorum, güzellikler başarılar köylerimizde olsun” dedi.

Köy meydanında düzenlenen programda vatandaşlar belediyenin mehteran ekibinin gösterileri ile moral bulurken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümmü Erbil’in birbirinden güzel seslendirdiği türkülerle unutulmaz bir gün yaşadı. Çocuklarda kendileri için kurulan balon parkta gönüllerince eğlenirken, çeşitli aktivitelerle de güzel bir gün yaşamanın mutluluğunu tattı.

Gençali köyünün bay ve bayanlarının çalışkan olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Hep birlikte bu köyün güzelliğini yaşıyoruz. Köylere gittiğimde o köyde bir maksat ve mana olmasını istiyorum. Bu köyümüzde kayısı ile ün yapan, güzel ve kalite üretim yapan, gelir sağlayan bir köyümüz” dedi.

Gençalilere, ‘Şehirde yaşayanlarınız da varsa ve burada arazileri bulunuyorsa, boşsa kayısı dikmelerini istiyorum. Ağaç dikim mevsimine girdik bu fırsatı kaçırmayalım’ çağrısında bulunan Başkan Günaydın, “Kayısımız son derece kaliteli. Sizler lokum gibi kayısı üretiyorsunuz. Ağustos ayında burada kapsamlı bir şekilde kayısı festivali yapacağız. Bu festivalle Gençali kayısısını hem ülkemize, hem dünyaya tanıtacağız. Çaltı köyümüzde sarımsak konusunda bir ışık vardı, orayı da dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Sizler şu ana kadar kayısı ile iyi yol aldınız.”

Eğitim konusunda da yardımcı olmak istediklerini anlatan Günaydın, Oğuzata’yı kurduklarını ve burada öğrencileri liselere ve üniversiteye hazırladıklarını dile getirdi. Oğuzata’da kurs gören ve şu anda üniversitede okuyan ve mezun olan çok sayıda öğrencinin bulunduğunu belirten Günaydın, “Maddi zorluklardan dolayı evlatlarını okutmakta güçlük çeken, okutamayan ailelerimizin çocuklarını isterlerse Oğuzata’ya gönderebilirler, kurs verebiliriz. Okumak isteyen çocuklarımızı okutur, onları üniversitede de destekleriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA