Edirne'de Karadenizliler Derneği'nden 'Hamsi Günü'

Edirne Karadenizliler Derneği’nde 2017’nin son gününde ‘Hamsi Günü’ etkinliği düzenlendi. Hamsinin denizlerde yeniden bollaşmasının kutlandığı etkinlikte, Karadeniz’den getirtilen 300 kilo hamsi davetlilere ikram edildi.

Edirne'de Karadenizliler Derneği'nden 'Hamsi Günü'
Edirne Karadenizliler Derneği tarafından dernek bahçesinde ’Hamsi Günü’ düzenlendi.

Karadeniz’de kar yağışıyla birlikte hamsinin bollaşmasının kutlandığı etkinliğe Edirne Valisi Günay Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, dernek üyesi ve vatandaş katıldı.

Etkinlikte yaklaşık 300 kilo hamsi tavada ve mangal ateşinde hazırlanırken, Edirne Karadenizliler Derneği Başkanı Yunus Ekşi, etkinliği her yıl yaptıklarını söyledi.

Ekşi, “Bu hamsi etkinliğimizi her yıl yapıyoruz ama genelde üyelerimize yapıyoruz. Bu yıl yaptığımız etkinliğimizi Edirne’deki tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler yani herkese açık bir şekilde düzenlemiş olduk. Yaklaşık 300 kilo hamsimiz şu anda mevcut. Önümüzdeki yıllarda da bu geleneği devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Amaçlarının Edirne’de birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu söyleyen Ekşi, “Derneğin adı her ne kadar Karadenizliler Derneği olsa da Edirne’yi birleştirici bir amaçla tüm Edirnelilere hizmet vermeye gayret ediyoruz. Aslında yaptığımız etkinliğin yılbaşıyla bir alakası yok, hamsi geç çıktığı için böyle geçe kaldı. Bu sene kar geç düştü Karadeniz’de. Hamsiler bir süre bollaşmadı. Kar yağınca hamsi yeniden Karadeniz’e doğru geldi ve biz de Rize’den bu hamsileri getirtip hamsinin bolluğunu kutluyoruz” dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir de etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bugün Karadenizliler Edirne’de çok güzel bir etkinlik yapmışlar. Bütün hemşehrilerimiz böyle güzel yazdan kalan bir günde çok güzel bir etkinliğe şahit oluyorlar. Yılın son günü olması münasebetiyle önemli bir etkinlik. İnşallah 2018’de de aynı heyecan, mutluluk, birlik ve beraberlikle devam ederiz diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA