Denizli Sanayisinin 2017 Yılı

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli'nin neredeyse dünyadaki tüm ülkelere ihracat yaptığını, kentte kapasite kullanım oranlarının hiçbir zaman yüzde 80'lerin altına düşmediğini söyledi.

Keçeci, yaptığı açıklamada, 2017'ye çok tedirgin başladıklarını ama yüzlerini güldüren bir sonuçla yılı tamamladıklarını belirtti.

Asgari ücret teşvikinin yanı sıra, Kredi Garanti Fonu kredileri ve KDV destekleri gibi unsurların sanayicileri biraz rahatlattığını bildiren Keçeci, şöyle konuştu:

"Özellikle 2017'nin ikinci yarısından sonra bu sebeplere dayalı rahatlamayı piyasada hisseder hale geldik. Büyüme rakamları da bu rahatlamayı kanıtlar nitelikte yüksek gelerek bizlerin yüzünü güldürdü. Denizli hali hazırda dünyadaki neredeyse tüm ülkelere ihracat yapan bir şehir. Denizli'de kapasite kullanım oranlarımız hiçbir zaman yüzde 80'lerin altına düşmüyor. İhracat odaklı bir şehir olduğumuz için iç piyasadaki olumsuzluklar kapasite kullanım oranlarımızı fazla etkilemiyor."

Keçeci, 3 milyar dolar ihracatın gerçekleştiği Denizli'de makine ve aksamları, su ürünleri ihracatının artışta olduğun belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizli sanayisinin en çok ihraç ettiği tekstil ürünleri, kentten yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 50'sini oluşturuyor. Tekstil ve hammaddeleri ile hazır giyim ve konfeksiyonda yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Denizli'de envai çeşit kabloların yer aldığı elektrik elektronik ürünleri ikinci sırayı alırken bakır ürünlerinin oluşturduğu demir ve demir dışı metaller de üçüncü sırayı alıyor." diye konuştu.

Denizli'de yeni yıl öncesinde Çardak Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım anlamında bir hareketlilik yaşandığını kaydeden Keçeci, "2018 yılı içinde farklı sektörlerden birçok fabrikanın bacasının Çardak'ta tütmeye başlayacağını söyleyebilirim." dedi.

Kaynak: AA