Çocukların Yeni Yıl Hediyesi Noel Baba'dan

Tekirdağ’ın Ergene ilçesindeki çocuklar her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında da yeni yıl hediyelerini kapılarına kadar gelen Noel Baba’dan aldı.

Çocukların Yeni Yıl Hediyesi Noel Baba'dan
Bir yılbaşı ritüelini daha yerine getiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, beraberindeki yılbaşının sembollerinden Noel Baba ile Ergene’nin tüm mahallelerini ev ev, kapı kapı dolaşarak Ergeneli çocuklara yeni yıl hediyesi takdim etti. Çalınan kapıları açan ve karşılarında elindeki hediye dolu çuvalı ile Noel Baba’yı gören çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi. İlk kez Noel Baba gören çocuklardan bazıları korkulu gözlerle olan biteni anlamaya çalışırken, bazı çocuklar da karşılarında kendilerine hediyeler getiren Noel Babayı görünce heyecanını gizleyemedi.

Başkan Yüksel ve Noel Baba kapı kapı gezerek çocuklara hediye dağıttı

Ergene’nin Velimeşe, Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri başta olmak üzere tüm mahallelerini beraberindeki Noel Baba ile birlikte gezen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, çocuklara Noel Baba’nın getirdiği hediyeleri verirken, ailelerine de çeşitli yeni yıl hediyeleri sundu.

“Hediye değil sevgi dağıtıyoruz”

Düzenlenen etkinliğin Ergene’de ilk olmadığını ve bir gelenek haline dönüşmesi nedeniyle son da olmayacağını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımıza yeni yıl hediyelerini yılbaşı denilince ilk akla gelen Noel Baba ile birlikte dağıttık. Sevgi kenti Ergene’de sadece oyuncak ya da hediye dağıtmıyoruz mahalle mahalle, sokak sokak gezerek sevgi dağıtıyoruz” dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene ve Tekirdağ halkı başta olmak üzere tüm Türkiye’nin yeni yılını kutladığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA