Başkan Karaçanta'dan HAYKONFED Açıklaması

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, sokak hayvanlarıyla ilgili sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan asılsız ve karalama kampanyasına tepki gösterdi.

Başkan Karaçanta'dan HAYKONFED Açıklaması
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Şeyda Şenoğlu isimli HAYKONFED üyesi tarafından kaydedilen asılsız ve karalama amacıyla sosyal medyada servis edilen görüntülerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Başkan Murtaza Karaçanta, “Şeyda Şenoğlu, tarafından çekilen ve sosyal medyada servis edilen görüntüler ile alakalı olarak sokak hayvanlarını toplayan belediye personelimize ağır hakaretlerde bulunarak, “Seni işinden attırırım” şeklinde konuşarak personelimiz tehdit etmiştir. Burada personelimiz tamamen görevini yerine getirmek için mücadele ederken bu hanım efendinin yapmış olduğu hakaretlerden dolayı Belediye olarak kendisini kınıyoruz” dedi.

Karaçanta, “Yapılan bu çalışma Belediye Başkanlığımız tarafından belirli aralıklarla sokak hayvanlarını toplayarak herhangi bir hastalığa karşı, aşılama işlemini gerçekleştirmesidir. Yayınlanan görüntülerde bu hanım efendi çöp kamyonları ile sokak hayvanlarının toplandığını iddia etmektedir, fakat görüntülerde bulunan aracın Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ait sokak hayvanlarını toplama aracı olduğunu belirtiriz. Çekilen görüntülerin daha sonra HAYKONFED isimli hayvan severler derneğine göndermesi üzerine, HAYKONFED temsilcisi Derya Yücesan, bilgilendirmesi adı altında bir açıklama yaparak Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta ve Veteriner İşleri Müdürümüzü ısrarla aramalarına rağmen telefonlara çıkmadığını iddia etmişlerdir” diye konuştu.

Kendilerinin aranmadığı gibi kentte görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle bağlantı kurulmadığını ifade eden Karaçnata, “Böyle bir arama söz konusu değildir. Gecenin geç saatleri dahi olsa telefonum daima açıktır. Bana ulaşmak isteyen her bir vatandaşımız da cevap vermekteyim. HAYKONFED yöneticilerini Belediye olarak geçtiğimiz sene Kars’a davet ettik, yine buna benzer birkaç görüntü paylaşımı yapılmıştı Kars ile yakından uzaktan alakası olmayan ve sokak hayvanlarının öldürüldüğüne dair görüntüleri sitelerinde paylaşarak bir karalama kampanyası başlatmışlardı. Belediye olarak HAYKONFED yöneticilerine ulaşıp kendilerini Belediyemize ait hayvan barınağını ziyaret etmelerini ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek yine de yapılabilecek bir eksiklik var ise sizlerinde fikir ve önerileriniz ile bunları gerçekleştirelim. Davetimize ne yazık ki aradan bir yıl geçmesine rağmen herhangi bir cevap alamadık. Ne yazık ki bu tür açıklamalar, uydurma resimler ile Kars’a ait olmayan görseller paylaşarak ilimizi ve belediyemizi karalama yıpratma çalışmalarını sürdürmekteler. Bu tutum ve davranışlarından dolayı kendilerini kınıyor, aynı zamanda da bu konu hakkında takipçi olunacağını ve asılsız iddialar ile kamuoyunu yanlış bilgilendirenler hakkında da yasal işlemlerin başlatılacağını da buradan ifade etmek isteriz.

Ayrıca paylaşımlarda Orman ve Su İşleri İl Müdürü ile de görüştüklerini ve Belediyenin müdahale yetkisinin olmadığını söylemişlerdir. Bu ifade mümkün olmayan bir açıklamadır. Veteriner İşleri Müdürlüğü Belediyemize bağlı bir birimdir. Zaman zaman sokak hayvanlarını toplayarak gerekli sağlık işlemlerini yapmakla görevli ve yetkilidir. Belediyemizin sokak hayvanları üzerinde yaptığı sağlık çalışmaları, öncelikli olarak hayvan sağlığı, insan ve çevre sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Bu konuda gereken önem ve hassasiyeti göstermektedir. Ne yazık ki sokak hayvanlarımız için gerekli tüm çalışmaları yerine getirme gayreti içerisinde olan belediyemize kendini hayvan sever diye nitelendiren bazı şahıslar, Şeyda Şenoğlu gibi belediyemizi karalama çalışmalarına başlamıştır ve yaptığı açıklamalar asılsız tamamen iftiradır ve belediyemizi karalama çalışmasıdır. Görüntülerde de görüldüğü üzere orada herhangi bir çöp toplama aracı olmamakla birlikte, o araç Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün hayvan toplama aracıdır. Ayrıca personellerimiz tehdit ve şantaj ile püskürtmeye çalışan bu şahıs hakkında davacı olacağız ve sitelerinde şahsım hakkında karalama çalışmaları yaptıkları için gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Yaptıkları bu yanlış ve hatadan bir an evvel vazgeçmeleri Kars Belediyesi, Kars kamuoyu ve şahsımdan özür dilemelidir. Çünkü şahsım gerçekten bir hayırsever ve hayvan severimdir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA