Bakan Özlü'den Yeni Yıl Mesajı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:'Hükümet ve Bakanlık olarak, 2018 yılında da bütün ekonomi politikalarımızın merkezine, bilim, teknoloji ve sanayileşmeyi koymaya devam edeceğiz' 'Bilime, teknolojiye, bilişime, yazılıma, ArGe’ye, inovasyona, tasarıma yatırım yapmaktan geri durmayacağız'.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Hükümet ve Bakanlık olarak, 2018 yılında da bütün ekonomi politikalarımızın merkezine, bilim, teknoloji ve sanayileşmeyi koymaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Özlü, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, her yeni yılın geride bırakılan günlerin muhasebesini yapmaya, geleceğe dair umutların ve hedeflerin tazelenmesine vesile olduğunu belirtti.

2017'de milletçe çalışılıp üretildiğini ve ülkeyi daha ileriye taşımak için ciddi uğraşlar verildiğini hatırlatan Özlü, Bakanlığının ülkenin geleceği adına önemli icraatlara, kanunlara, düzenleme ve çalışmalara imza attığını bildirdi.

Özlü, şöyle devam etti:

"Hükümet ve Bakanlık olarak, 2018 yılında da bütün ekonomi politikalarımızın merkezine, bilim, teknoloji ve sanayileşmeyi koymaya devam edeceğiz. Bilim, teknoloji ve sanayide bir sıçrama yaparak, 'Büyük ve Güçlü Türkiye' hedefine doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Bu ilerlemede en büyük dayanak noktamız ise akıl ve bilim olacak. 'Bölgesel bir güç ve küresel bir oyuncu olma' iddiamızı, bilim ve teknolojiyle destekleyeceğiz. Tarih boyunca bilimden sanata, medeniyetten devlet idaresine, ekonomiden siyasete her alanda öncülük yapan bir millet olarak hiçbir zaman çıtamızı düşürmeden yolumuza devam edeceğiz."

Türkiye'yi daha ileriye taşıyacak politikaların oluşturulmasında ve takibinde bundan sonra da hassas davranacaklarını vurgulayan Özlü, "Bilime, teknolojiye, bilişime, yazılıma, Ar-Ge'ye, inovasyona, tasarıma yatırım yapmaktan geri durmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Özlü, AK Parti iktidarları boyunca hep 'milli ve yerli' vurgusu yaptıklarını belirterek, milli duruşu yalnızca siyasi tavırla değil, teknoloji, sanayi, yatırım ve üretim politikalarıyla ortaya koyduklarını, bu çerçevede başlatılan ithalata karşı yerli üretim seferberliğinde, 2018'de de ciddi mesafeler alacaklarını bildirdi.

Yeni yılın ülkeye, millete ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Özlü, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK ve KOSGEB aracılığıyla gençlerimize, girişimcilerimize, bilim insanlarımıza sunduğumuz çok sayıdaki destek programımızla sınai mülkiyetin ve tasarımın güvencesi Türk Patent ve Marka Kurumumuz ile kaliteye ve tüketici haklarına odaklanan, dünyaya standart ihraç eden Türk Standartları Enstitümüz ile bilimin, teknolojinin, sanayinin ve milletimizin hizmetindeyiz. 'Bilim Merkezi Türkiye', 'Teknoloji Üssü Türkiye' ve 'İleri Sanayi Ülkesi Türkiye' hedeflerinden hiçbir koşulda geri adım atmayacağız."

Kaynak: AA