AGD Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip Açıklaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, “Yılbaşı gecesi bizim değerlerimizi tamamen zıt olan bir gecedir” dedi.

AGD Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip Açıklaması
AGD tarafından düzenlenen Mekke’nin Fethi Programı Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhi’nin konuşmacı olarak katıldığı programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik hakkında bilgiler veren AGD Kayseri Şubesi Başkanı Vacit Kip, Kudüs’teki zulmün biran önce son bulmasını istediklerini söyledi.

Kip, “Her sene düzenli olarak yaptığımız bir programı yine icra etmiş bulunuyoruz. Mekke’nin fethi programı alternatif program olmamasının yanı sıra gerçekten bizim açımızdan çok önemlidir. Çünkü bu gece yılbaşı gecesidir. Yılbaşı gecesi bizim değerlerimize tamamen zıt olan bir gecedir. Bu gece de gençlerimizin kendi ahlak ve değerlerine sahip çıkarak maneviyat esaslı bu değerlere sahip çıkması için gerekli çalışmalardan bir tanesini icra ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kip, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Vatandaşlarımızın özellikle bu gecede farklı ve olumsuz işlerle ilgilenmemeleri açısından çok önemli bir değerimiz olan Mekke’nin fethinin yıldönümünü kutlayarak bu geceyi değerlendireceğiz. Bu yıl Kudüs çok fazla gündeme geldi. İşgal orada yüzyılı aşkındır devam ediyor. Orada insanlar çok fazla mağduriyet yaşıyor. Bizim ilk kıblemiz olan Mescid-i Nebevi ve Mescidi Aksa’nın da bulunduğu Kudüs de ki zulmün bir an önce son bulmasını istiyoruz.”
Kaynak: İHA