Yenişehir Ve Gemlik'te 'Huzur Operasyonu'

Yenişehir ve Gemlik ilçelerinde polis ve jandarma ekiplerince "Huzur Operasyonu" yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Yenişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenliğinin sağlanması ve yaşanabilecek olayların önlenebilmesi için düzenlenen operasyonda araçları tek tek aradı, umuma açık iş yerlerini denetledi.

Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak da Yenişehir'deki uygulamayı yerinde takip etti.

Bilecik yolunda bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Ak, vatandaşlarla sohbet ederek sorularını yanıtladı.

Polisle yaptıkları iş birliği için ilçe sakinlerine teşekkür eden Ak, Yenişehir'in huzurlu bir ilçe olduğunu söyledi.

Vatandaşların, kendini telefonda polis olarak tanıtan kişilere inanmaması gerektiğini ifade eden Ak, "Polis hiçbir vatandaştan kimlik, banka ve buna benzer bilgiler istemez." dedi.

- Gemlik

Gemlik Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ilçede ortak uygulama yapıldı. Uygulamada, aranan 3 kişi ile ruhsatsız silah bulunduran bir kişi ve uyuşturucu bulunduran 5 kişi gözaltına alındı.

İlçe girişleri emniyet, dış bölgeleri ise jandarma ekipleri tarafından kontrol edildi. Yalova-Bursa otoyolu Engürücük kontrol noktasında ise polis ve jandarma ortaklaşa arama ve uygulama yaptı.

Gemlik Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt ve Gemlik Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce de "Huzur Operasyonu"na katılan personeli uygulama noktalarında ziyaret etti.

Uygulamalarda 351 araç ile bin 144 kişi sorgulandı, 6 araçla ilgili bin 916 lira ceza kesildi.

Kaynak: AA